Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Inför Damallsvenskan 2016: Kvarnsvedens IK

Förra säsongen
Mycket stabila genom hela säsongen i Elitettan som slutade med serieseger.  Säker defensiv och en rejäl matchvinnare i offensiven.

Truppförändringar
IN: Caroline Lundberg (IK Sirius), Robyn Decker (Hovås Billdal), Johanna Axfeldt (Älta IF), Lina Lundqvist (QBIK),
UT:    
Kommentar: Samtliga från Elitettan-truppen fick nytt kontrakt och samtliga nyförvärv har också hämtats från Elitettan.    

Förväntningar 2016
Normalt sett skulle jag känna mig ganska trygg med att placera en nykomling som värvat så lite på sista plats. En viss Tabitha Chawinga får mig att tveka men jag tror ändå att det blir väldigt tufft för laget att fixa nytt kontrakt.

Placeringstips: 12:a

Följ Kvarnsvedens IK:  Hemsida, Facebook, Twitter, Instagram,


 

kvarnsvedens_ik_2016_startelvaAmerikanskan Adelaide Gay (född -89)  gjorde en stark säsong i Elitettan. Duktig ute i straffområdet men mer tveksam till spelet i luften. Bra reservmålvakt i Lina Lundqvist .

Mittbacksparet Denise Sundberg (-90) och Marie Salander (-85) var båda väldigt stabila i Elitettan, återstår att se om de räcker till även mot damallsvenskt motstånd.

Nytt alternativ som mittback är amerikanskan Robyn Decker (-87) som säkert också kan bli aktuell för att stärka upp mittfältet.

Rutinerade Michaela Hermansson (-90) och talangen Beatrice Gärds (-97) är troliga förstahandsval på ytterbacksplats. Joanna Snell (-89) är också ett ytterbacksalternativ. och i truppen finns även Felicia Karlsson (-99) och Sofie Nordkvist (-95) som alternativ i defensiven.

Sarah Elnicky (-82) är också en utmärkt mittback men gjorde en stark säsong på mittfältet förra året och var även lagets näst bästa målskytt. En anna amerikanska, Meghan Toohey (-92), kompletterade henne bra och är en av de som ska servara bollar till anfallet. Kan säkert bli aktuell på flera mittfältspositioner eller kanske som släpande anfallare.

Om Kvarnsveden ska lyckas hänga kvar så måste malawiska supertalangen Tabitha Chawinga (-96) leverera mycket mål även i Damallsvenskan för i övrigt känns det ganska så tunt i offensiven. Chawinga är sylvass och snabb med boll och ofta klinisk i avsluten. Minst sagt spännande att följa hennes utveckling.

Nyförvärvet Caroline Lundberg (-90) kan kanske bli den som kompletterar Chawinga i offensiven. Hon har gjort en del mål i Elitettan de senaste säsongerna. Elin Danielsson (-90) är ett annat bra alternativ. Eller kanske satsar man på mer av en mittfältstyp som Julia Roddar (-92).

På kanterna finns ett flertal ganska jämnstarka alternativ där nyförvärvet Johanna Axfeldt har goda möjligheter till en hel del speltid och säkert också Agnes Dahlström (-91). I truppen finns även Lova Lundin (-98), Lisa Lind (-97), Lovisa Lennartsson (-98) och Lee Winroth (-98) men de får kanske främst nöja sig med inhopp.

3var till Inför Damallsvenskan 2016: Kvarnsvedens IK