Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Jéssica Silva till Linköping

Som jag skrev för ett par veckor sedan i inlägget ”Veckans värvningar” i samband med Linköpings värvning av Claudia Neto, så dröjer det nog inte innan Jéssica Silva lämnar den portugisiska ligan efter sina imponerande insatser på senare tid. Nu står det klart att hon också går till Linköpings FC. En mycket intressant värvning, som precis som LFC skriver på sin hemsida, har stor utvecklingspotential. Hon påminner en del om franska Élodie Thomis även om hon kanske ändå inte riktigt har den extrema snabbheten. I vilket fall som helst ett ständigt offensivt hot med sin snabbhet och fina teknik, något som bl.a. att Norge fick känna på i VM-kvalet under våren.

19-åringen kommer närmast Clube de Albergaria som slutade fyra i portugisiska ligan. Hon kom tvåa i skytteligan (29 mål på 24 matcher, ett mindre än Benficas Mafalda Marujo) och blev framröstad till ligans näst bästa spelare, slagen endast av en annan portugisisk talang, 17-åriga klubbkamraten Andreia Norton. Precis som för Claudia Neto är Jéssica Silvas kontrakt med Linköping på 1,5 år.

Värt att notera från Portugal är också att Sociedade União 1º de Dezembro, laget som vunnit flest ligatitlar i Portugal, skrotar sitt A-lag. Laget vann bl.a. elva raka titlar på 2000-talet, men slutade i år på en blygsam 9:e plats (av 10 lag)

Ett svar till Jéssica Silva till Linköping