Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Klart för lottning till EM

Seedningsgrupperna till lottningen av EM 2013 i Sverige är nu klara. De tre toppseedade länderna (Sverige, Tyskland, Frankrike) har redan placerats i en varsin grupp där Sverige hamnar i Grupp A. De tre högst seedade därefter (England, Norge, Italien) kommer lottas in i varsin av de tre grupperna. Övriga sex lag placeras i samma pott och kommer sedan fritt lottas in i grupperna. Lottningen äger rum på Svenska Mässan i Göteborg 9:e november.

Grupp A (Göteborg, Halmstad): Sverige

Grupp B (Växjö, Kalmar): Tyskland

Grupp C (Norrköping, Linköping): Frankrike

Pott 1: England, Norge, Italien

Pott 2: Danmark, Island, Finland, Ryssland, Holland, Spanien

Rent spontant så känns Sverige, Italien, Ryssland och Finland som en sportslig drömlottning. Det kan även bli en rent nordisk publikdragande lottning som Sverige, Norge, Danmark, Finland.

Slutspelsträdet är verkligen väl konstruerat för svensk framgång. Om vi vinner Grupp A så får vi möta trean i Grupp B eller C i kvartsfinal och vid seger där ställs vi mot tvåan i grupp A eller B i semifinal. Med andra ord slipper vi Frankrike och Tyskland förrän i final om de vinner sina grupper och vi blir sämst tvåa i vår grupp. Vi borde kunna fixa andraplatsen oavsett motstånd men om vi nu skulle gå vidare som en av två treor så ställs vi mot segraren i Grupp C och hamnar på ”fel” slutspelssida.

Kvartsfinal 1: A1 – B3/C3
Kvartsfinal 2: B1 – C2
Kvartsfinal 3: C1 – A3/B3
Kvartsfinal 4: A2 – B2
Semifinal 1:  Kv.final 1 – Kv.final 4
Semifinal 2:  Kv.final 2 – Kv.final 3
Final: Semi 1 – Semi 2