Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kosovare Asllani till PSG

Kosovare Asllani lämnar Kristianstads DFF för att pröva lyckan i storsatsande  Paris Saint-Germain. Hon åker genast till Paris för att skriva på ett tvåårskontrakt och kommer inte avsluta säsongen i Kristianstad.  Det blir ett tungt tapp för Skåne-laget då ”Kosse” i många av säsongens matcher varit lagets bästa spelare.

PSG har varit på jakt efter offensiva nyförvärv för att nå en Champions League-plats i den franska ligan som precis inletts. Laget har haft problem med anfallsspelet under försäsongen och inledde också ligan med svaga 1-1 borta mot Guingamp.  PSG är ett av fyra lag (Montpellier, Juvisy och Lotta Schelins Lyon de övriga) i ligan som håller riktigt hög klass och normalt är det framförallt de inbördes mötena mellan lagen som avgör vilka som tar de två Champions League-platserna. Lyon, som varit överlägset bäst i Europa de senaste säsongerna kommer nog få rejäl konkurrens på hemmaplan de kommande åren.

Förutom Zlatan Ibrahimovic blir Asllani i PSG också klubbkamrat med bl.a. tyska landslagsspelare som Linda Bresonik och Annike Krahn, grymma costaricanskan Shirley Cruz Traña, franska landslagsspelare som Laure Lepailleur och Caroline Pizzala samt det amerikanska anfallslöftet Lindsey Horan.

Det har gått en del rykten på senare tid om den franska klubben som även varit intresserade av Sofia Jakobsson, Abby Wambach och Christine Sinclair. Framförallt Sinclair har varit ett hett tips och det är väl inte helt omöjligt att ytterligare ett offensivt nyförvärv presenteras innan det franska transferfönstret stänger på söndag.