Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Linköping – Göteborg 2-1

Linköpings FC såg till att stanna kvar i striden om andraplatsen när man ikväll besegrade Kopparbergs/Göteborg FC med 2-1. Målen föll i en underhållande första halvlek och hemmalaget kunde sedan kontrollera matchen i andra.

Segern var klart rättvis då Linköping var det bättre laget större delen av matchen. Ledningsmålet till 1-0 borde dock inte ha godkänts då Pernille Harders skott styrdes av Kristine Mindes hand och totalt ställde Loes Geurts i Göteborgsmålet.

2-0 var desto finare när LFC snyggt spelade sig igenom KGFC-försvaret och bollen till slut letade sig fram till Mariann Gajhede som i fritt läge inte gjorde något misstag. Göteborgs kvittering kom i slutet av första halvlek när Manon Melis snodde bollen efter tafatt försvarsspel av Charlotte Rohlin och sedan hittade Annica Sjölund som enkelt satte 2-1.

Linköping var hetare, låg bättre i press-spelet och vann kampen på mittfältet där Göteborgs norskor Andrine Hegerberg och Maren Mjelde hade det tufft och ofta. Linköping har dessutom kommit betydligt längre i utvecklingen av sitt lagspel och har passerat Göteborg i kvaliteten på passningsspelet.

Pernille Harder fortsätter att spela vacker fotboll och även Fridolina Rolfö visar fortsatt bra spel. Mariann Gajhede gjorde sig väl förtjänt av priset som matchens spelare i hemmalaget tack vare målet målet och efter att som vanligt gjort ett stort jobb i det tysta på mittfältet.

Av landslagsspelarna tycker jag åter att Jessica Samuelsson gjorde en starka insats. Hon visade även upp en del fint offensivt spel och var ofta i Göteborgs straffområde och ställde till bekymmer. Ser gärna mer av det i landslaget framöver.

Göteborg, som inte riktigt fått ihop lagspelet efter många spelare in och ut och en del positionsändringar, har en del att fundera över även om man aldrig varit något särskilt bra bortalag. Även om spelet inte stämde så hade man nog ändå nästan lika många heta chanser som Linköping med bl.a. ett stolpskott och av Manon Melis och i slutminuten var det rejäl kalabalik i Linköpings straffområde.

Bäst i Göteborg var franska mittbacken Sabrina Viguier, som jag inte imponerats av tidigare under säsongen men som visade klass idag när hon många gånger tidigt bröt Linköpings anfall.

Personligen tycker jag att Göteborg borde gå över till att spela 4-3-3 då det skulle passa spelarna i truppen betydligt bättre då nästan alla lagets mittfältare gör sig bäst centralt. För dagens mittfältare Ek-Mjelde-Hegerberg vore det heller ingen stor övergång då Ek kommer från den uppställningen i Rosengård och norskorna har 4-3-3 i blodet. Starka Sjölund centralt i anfallet med holländskorna på varsin sida.

5var till Linköping – Göteborg 2-1