Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

DA 6: Linköping – Kristianstad 1-1

Damallsvenskans 6:e omgång avslutades med mötet mellan Linköpings FC och Kristianstads DFF. Det var två skadedrabbade lag som möttes i en ganska temposvag historia som inte bjöd de 689 åskådarna på någon stor underhållning. Linköping åkte på en ny tung smäll när Charlotte Rohlin tråkigt nog fick kliva av planen efter att ha slagit upp sin skada i mitten av första halvlek. Kristine Minde ersatte henne i mittförsvaret och gjorde det åter utmärkt men det innebar också en försvagning för offensiven. Där bör man kanske tänka om och exempelvis flytta in Magdalena Ericsson istället.

Johanna Rasmussen satte tidigt 0-1 på en frispark som gick stolpe-målvakt-in. Därefter var det Linköping som tog tag i matchen utan att för den delen skapa särskilt mycket chanser då det mesta ofta gick alldeles för långsamt mot ett samlat KDFF-försvar. Linköping fick ändå till slut utdelning för sitt spelövertag i början av andra halvlek när Fridolina Rolfö, bäst i LFC-offensiven idag, satte 1-1 med högern. Rolfö tar för sig mer och mer i sitt nya lag och var stundtals ganska dominant i matchen men precis som övriga laget skulle jag vilja se henne få upp lite högre tempo i det hon företar sig. Hon hade också mycket väl kunnat få en straff med sig på övertid.

da6Linköping har haft bra utdelning mot topplagen men tappat en del onödiga poäng mot Piteå och nu Kristianstad och håller i 11-poängsgänget strax bakom Rosengård. Trots att det saknades en del kreativitet och löpvilja idag fanns en del ljusglimtar. Maja Krantz på högerbacksplatsgjorde på nytt en stark match. Även unga Tove Almqvist visade vilja och stundtals fint spelsinne även om det inte räckte hela vägen.  Klubben planerar för övrigt att ta in ett eller ett par etablerade namn till sommaren. Återstår att se vilka det kan bli men i Corren har det idag spekulerats om Josefine Öqvist.

För Kristianstads del var det en gedigen laginsats som fixade poängen. Laget visade upp ett disciplinerat försvarsspel och satsade på kontringar. Sif Atladóttir visade hur viktig hon är för laget och gjorde, bortsett en feldömning vid målet, en fläckfri insats i mittförsvaret. Lagets offensiv var väldigt blek under stora delar av matchen men man saknade också sina just nu kanske hetaste talanger, skadade Marija Banusic och Olivia Welin.


Bland dagens damallsvenska nyheter lan också noteras att Jitex BK presenterade ett nytt tränarpar. Assisterande tränaren Jerry Carlsson blir ny huvudtränare istället för Anders Holmvén medans skadade mittbacken Robyn Decker blir assisterande. Med sex förluster på sex omgångar är det kanske inte så märkligt att man känner att man måste testa något nytt men i ärlighetens namn så har laget ändå presterat bättre fotboll än vad jag hade väntat mig. Tyvärr har man ju helt enkelt inte, trots all talang i laget, det spelarmaterial som krävs för att klara sig i Damallsvenskan.

Mer från omgång 6: 
Damallsvenskan, omgång 6 
Kopparbergs/Göteborg FC – Tyresö FF 1-1