Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Liverpool vann WSL 2014

Inför dagens sista omgång hade Chelsea 26p, Birmingham City 24p och Liverpool 23p och alla hade chansen att vinna WSL 2014. Liverpool hade alltså det sämsta utgångsläget men gjorde sitt genom att besegra fjolårstvåan Bristol Academy med 3-0.

wsl_slut_2014Manchester City besegrade på hemmaplan Chelsea med 2-1 och Birmingham City lyckades bara få 2-2 hemma mot Notts County. De resultaten innebar att Liverpool passerade både Birmingham och Chelsea och vann ligan på bättre målskillnad.

Bäst när det gäller är alltså tydligen Liverpool som jag inte alls imponerats särskilt av under säsongen. Lagets fina höstform kommer ju mycket olämpligt för Linköpings FC som ju på torsdag möter laget i returen av Champions Leagues 16-delsfinal. Linköping får kanske hoppas på att Liverpool firar för mycket eller tömde alla krafter som fanns kvar i dagens seriematch.

wsltips2014
WSL 2014 har varit mycket jämn från början till slut där det knappt funnit en enda match som på förhand känts given. Jag lyckades bara pricka in toppen och botten i vårens tips som går att läsa i sin helhet här.

Ligan har också varit mer målsnål än förra året och det gäller inte minst mästarna Liverpool som gjorde mer än dubbelt så många mål förra säsongen. Värt att notera är att Notts County bara blev trea från slutet trots att man höll nollan i hälften av årets matcher.

Birmingham City tycker jag har varit den positiva överraskningen. Jag trodde inte att laget med sin helengelska trupp skulle räcka så långt när övriga lag värvade hej vilt i vintras. Men det visar också hur viktigt det är och hur lång tid det tar att få ihop ett lag.

Att Everton skulle åka ut var ganska givet då man inte alls tycktes göra några större ansträngningar att ersätta all den rutin man tappade inför säsongen. Sunderland ser ut att ta över lagets plats nästa säsong men WSL 2 avgörs först nästa helg.

Även i skytteligan var det jämt och ingen som drog ifrån och trion Karen Carney (Birmingham), Jess Clarke (Notts County) och Nikita Parris (Everton) toppar den med sex mål. Som jämförelse vann Liverpools Natasha Dowie skytteligan förra året på tolv mål och då var Louise Fors skytteligafyra med nio mål.