Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Lundgren och Larsson lämnar LFC

Linköpings FC skriver idag på sin hemsida att fyra spelare får lämna klubben. Att tyskan Eunice Beckmann får lämna var inte särskilt överraskande då hon fick ganska sparsamt med speltid under den halva säsong hon fanns i klubben. Inte heller Pauline Hammarlund får något nytt kontrakt. Hon har haft lite svårt att riktigt slå igenom i Damallsvenskan och klubben ar ju redan förstärkt ytterligare på anfallssidan. Den nu 19-åriga anfallaren, som har gott om flicklandslagsmeriter, bör inte ha några problem att hitta en ny klubb i Damallsvenskan eller Elitettan.

Lite mer förvånande känns det att man inte förlänger med 25-åriga Petra Larsson. Klubben har ju inte jättegott ställt med spelare med goda defensiva kvalitetet på mittfältet, särskilt som Mariann Gajhedes karriär också går mot ett slut. Hon har kanske visserligen de senaste säsongerna stannat lite i utvecklingen och har ju i år inte kunnat göra sig själv alls rättvisa p.g.a. av den sjukdom hon drabbades av efter Australien-vistelsen. Väl i form tillhör hon ändå landets främsta centrala mittfältare. Att klubben vill föryngra laget ges som orsak men en och annan rutinerad spelare skulle nog inte skada att behålla heller. Var hon hamnar nu är ganska oklart men det känns som att hon vore en utmärkt värvning för ganska många klubbar i landet.

Rutin tappar man också när nu målvakten Sofia Lundgren lämnar klubben. Skadebekymren som satte stopp för spel i LFC under hösten gör att man nu inte vågar satsa på Lundgren nästa säsong. Mallbackens Katie Fraine har redan nämnts som potentiell ersättare när man inte behåller höstens australiensiska målvakt Brianna Davey som troligtvis kommer ha en hel del landslagsuppdrag under våren. Förhoppningsvis får 31-åriga Lundgren ordning på sina skadeproblem så att vi även nästa år får se henne på högsta nivå.

Ett svar till Lundgren och Larsson lämnar LFC