Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Lyon vann med 15-0

7/9 Medans de franska topplagen blir alltmer professionella så återstår fortfarande väldigt mycket jobb för att få en jämn fransk liga. Idag fick nykomlingen FC Metz-Algrange känna på gapet mellan div 2 och div 1 när man föll hemma med 0-15 mot regerande mästarna Lyon. Det var ett nytt målrekord i högsta serien för Lyon. Lotta Schelin spelade bara första halvlek och gjorde tre av målen. Lotta Schelin har nu gjort 100 mål i franska ligan.

Det är förstås inte bra för serien med sådana resultat men det är fortsatt så att lagen bakom de fyra stora nästan enbart bygger sina lag på fransk talang och då blir det stora siffror ibland. Det kan ju jämföras med Jitex i Damallsvenskan som gjorde en liknande satsning i år som inte räckte till i Damallsvenskan även om man oftast hållit siffrorna nere på ett bra sätt.

Idag gjorde också Linda Sembrant sitt första mål i Frankrike när hon satte 3-0 för Montpellier mot ASPTT Albi vilket också blev slutresultatet. Nyförvärvet från Lyon, Laëtitia Tonazzi, gjorde de båda andra målen.

Se även Guingamp-PSG 0-3

10/9 Här kan man se alla målen från omgång 2, inklusive de fem ”svenska”. Försvarsspelet hos Metz är verkligen också så bedrövligt som siffrorna visar: