Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Maren Mjelde till Avaldsnes

Det storsatsande norska laget Avaldsnes värvar den 25-åriga norska försvararen/mittfältaren Maren Mjelde från Kopparbergs/Göteborg FC. En överraskande värvning eftersom ju Mjelde kom till Göteborg så sent som i somras och skrev kontrakt över 2015. En övergångssumma ska betalas innan övergången blir helt klar.

Avaldsnes kommer värva ytterligare några toppspelare innan säsongen börjar för att kunna utmana om guldet i Norge. Norska Toppserien börjar allt mer utmana den just nu ganska ekonomiskt svaga Damallsvenskan när det gäller att locka toppspelare.

Maren Mjelde blev allt bättre under hösten Göteborg och övergången är en oerhört dålig nyhet för klubben som måste stärka upp försvar/mittfält med en eller två toppspelare om man tänker utmana om guldet. Läs Maren Mjeldes kommentar till övergången i Haugesunds Avis.

En spelare i klubben som satsar hårt för kommande säsong är mittfältaren Lisa Ek i hopp om att nå VM. Ett bra reportage om den kampen publicerades i GP i dag. Nog vore det underbart om den satsningen lyckades och hittar Ek tillbaka till storformen från 2012 så ska hon definitivt till VM. Under 2014 hade hon dock en bra bit kvar dit.

4var till Maren Mjelde till Avaldsnes