Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Mer Silly Season

Glasgow City ser ut att få ett ganska slagkraftigt lag i Champions League trots att man har tappat en hel del starka offensiva spelare  det senaste året. Nu har man gjort klart med ett lån av den walesiska mittfältsstjärnan Jessica Fishlock som har avslutat säsongen med Seattle Reign i NWSL. Det är en riktig toppvärvning och en spelare som jag gärna sett i en svensk klubb. City har under sommaren även värvat duktiga nordirländska landslagsbacken Julie Nelson och lovande irländskan Denise O’Sullivan. Glasgow City är för första gången seedade i lottningen till den första utslagsrundan.

I Italien har Brescia rustat rejält för utmana om guldet den kommande säsongen. Senaste tillskottet i truppen är Veronas lovande landslagsanfallare Cristiana Girelli. Man har sedan tidiagare även gjort klart med landslagsmålvakten Chiara Marchitelli samt Stefania Tarenzi, ytterligare en väldigt spännande anfallare. Däremot tappade man ju nyligen Italiens kanske skickligaste back, Sara Gama, som har skrivit på för franska PSG.

2. Bundesliga-laget SC Sand satsar för fullt för at nå 1. Bundesliga, ett mål som man bör ha mycket goda chanser att nå. Man har nu fått in italienska landslagsanfallaren Ilaria Mauro i den starka trupp som ju under sommaren även förstärks med en av Tysklands främsta offensiva mittfältare, Patricia Hanebeck. Konkurshotade FCR Duisburg som med nöd och näppe klarade ekonomin förra säsongen ockå fått några intressanta tillskott den senaste tiden. Danska succémålvakten Stina Lykke Petersen, tjeckiska anfallaren Lucie Vonkova och portugisiskan Carole da Silva Costa ska se till att klubben inte blir indragen i nedflyttningsstriden.

Relaterat: Silly Season, översikt – Silly Season Europa, augusti – Silly Season, juli-uppdatering – Delie och Georges till PSG – Célia Okoyino da Mbabi till Frankfurt