Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Norge: Tvärstopp för LSK

Norska Toppseriens ligaledare LSK Kvinner var obesegrade inför dagens omgång men där blev det tvärstopp för den sviten när man på hemmaplan mötte årets positiva överraskning Røa och föll med klara 1-4.

LSK har sett oerhört starka och stabila ut under våren men blev nu sönderkontrade av matchens stora lirare, 19-åriga Sofie Skjelstad Jensen, som gjorde samtliga Røas mål. Ännu en vass anfallstalang som på allvar börjar visa framfötterna i laget där ju annars ett år yngre Synne Hansen varit lite av lagets profil under första halvan av säsongen.

toppserien_2014_13Mimmi Löfwenius kom in i halvtid för LSK vid ställningen 1-3. Tidigare Piteå-spelaren Anna Westerlund blev utvisa i slutet av första halvlek. LSK tappade nu viktiga poäng och det tätnade i toppstriden. Jag tror inte att Røa har ett spel som räcker hela vägen att utmana om guldet utan LSK känns fortsatt som favoriter.

Främsta utmanaren är fortsatt Stabæk som tog en knapp seger med 2-1 borta mot bottengänget Amazon Grimstad. Svensklaget Avaldsnes säsong fortsätter att gå upp och ner och idag blev det förlust med 1-2 borta mot Trondheims-Ørn.