Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Notiser 28/2

Elitettan: Gotlands bästa spelare 2012, 22-åriga assistdrottningen Jenny Svennefelt, har skrivit på för Djurgården. Helt klart en intressant mittfältare med en farlig vänsterfot. Hon spelade förra året för gotländska P18 IK som var nära att nå division 1 men får nöja sig med spel i division 2 kommande säsong.

ita22Italien: Igår fullbordades den 22:a (av 30) omgången i italienska ligan med två tidigare inställda matcher. Brescia, som senast besegrade serieledande Torres, fick bara 1-1 hemma mot Mozzanica och är nu körda i kampen om en Champions League-plats. I den andra matchen besegrade Stephanie Öhrströms och Maria Karlssons Verona nykomlingen Fortitudo med 1-0 på bortaplan.

Norge: Ett litet kontraktsbråk som blossat upp i Norge har fått sin lösning. Det gällde landslagsspelaren Lene Mykjåland som skrev på för regerande mästarna LSK Kvinner trots att hennes tidigare klubb Røa ansåg att de fortsatt hade avtal med henne. Klubbarna har nu dock kommit överens och övergången till LSK är klar. Ytterligare ett tungt tapp för Røa som har tappat flera nyckelspelare under vintern.

U23: Sverige vägde aningen för lätt när man idag mötte England i U23-landslagsturneringen i La Manga och förlorade 0-2. Det var kanske inte helt överraskande då det var ett ungt U23-landslag som Sverige ställde på planen med stommen från förra årets framgångrika F19-landslag. Mer om matchen finns på svenskfotboll.se. Kommentaren från Calle Barrling efter matchen ”Det är tydligt att de är i säsong, vilket blir tydligt då de har ett mycket högre tempo i sitt passningsspel ” känns dock kanske inte helt klockren och kanske aningen oroande eftersom i stort sätt hela laget tillhör klubbar i WSL som (bortsett Arsenal) inte har haft några tävlingsmatcher sedan oktober. USA besegrade Norge med 3-1 i dagens andra match.