Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Nytt i England

Den föredetta Kopparbergs/Göteborg FC-anfallaren Jodie Taylor får äntligen chansen i det engelska A-landslaget när nye förbundskaptenen Mark Sampson idag presenterade en 30 spelare sor trupp till La Manga-lägret i januari. Taylor lämnade ju väldigt plötsligt och oväntat Göteborg somras efter en stark vår och spelar just nu i australiensiska Sydney. Hon är en av sex spelare som för första gången är uttagen i A-landslaget som möter Norge i en träningsmatch 17:e januari. Hela truppen

Arsenal, potentiell seminal-motståndare till Tyresö FF, fortsätter att tappa spelare. Tidigare har profiler som Kim Little (Seattle Reign) och Steph Houghton (Manchester City) lämnat och nu står det klart att Gemma Davison lämnar för spel hos mästarna Liverpool. Davison, som gjorde ett inhopp för England 2009, får också välförtjänt chansen i La Manga. Intressanta comebacker i landslaget gör också USA-baserade anfallaren Lianne Sanderson, samt ytterbacken Corinne Yorston, som haft en mycket bra säsong hos engelska serietvåan Bristol Academy.

Vad gäller Liverpool så står det ännu inte klart om Lollo Fors fortsätter i klubben men hon väntas lämna besked om sin klubbframtid ganska snart.