Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Piteå IF – KIF Örebro 1-1

Jag har bara sett delar av matchen mellan Piteå IF och KIF Örebro som slutade 1-1 så här kommer bara några korta kommentarer. Det jag såg var sannerligen ingen underhållande match i ett kallt och blåsigt Piteå. Jag fick intrycket att resultatet var rättvist efter en starkare första halvlek av KIF Örebro och en starkare andra halvlek av Piteå.

Mittfältsproblemen fortsätter att förvärras ur landslagssynpunkt då Lisa Dahlkvist, som för övrigt satte 1-0 (16′) åter fick känningar i sin höft och utgick i paus. I Piteå saknades ju dessutom en skadad Josefin Johansson, som jag också tycker borde vara VM-aktuell. Jag tycker saknaden av henne i laget var ganska stor idag.

I en match med många bedrövliga passningar kom i alla fall en riktigt snygg passning när June Pedersen med en perfekt långboll hittade Hanna Pettersson i straffområdet och hon nickade in 1-1 (’86). Pauline Hammarlund, som fortsätter att spela bra, hade ett gyllene läge att avgöra matchen i slutskedet, men målen lyser fortfarande med sin frånvaro.