Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Piteå IF – Linköpings FC 2-0

2015-07-26 14:00 Piteå IF – Linköpings FC 2-0
(1’ Elin Johansson, 26’ Pauline Hammarlund)
Piteå fick en drömstart med mål redan innan en minut passerat. I en spelmässigt ganska jämn första halvlek var det sedan åter hemmalaget som gjorde mål. Lite tveksamma/fumliga ingripanden av Linköpings målvakt Katie Fraine vid båda målen. Linköping skapade ganska få riktigt heta chanser mot ett väldigt välorganiserat, disciplinerat och skickligt hemmaförsvar.

I andra halvlek var det ganska stor spelmässig dominans från Linköpings sida men man lyckades bara i korta perioder få rejäl press på Piteå som sällan drabbades av panik i försvarsarbetet. Linköping missade lite för ofta med den sista passningen och avsluten var sällan också riktigt bra och Piteå kunde hålla undan och ta klivet upp på en fin fjärdeplats i tabellen.

Matchens 5 främsta
1. Hilda Carlén (Piteå IF) – Hur säker som helst i målet hela matchen och några riktigta vassa parader. 
2. Elin Johansson (Piteå IF) – Den andra stora matchvinnaren med det tidiga ledningsmålet och assist till det andra målet.
3. Claudia Neto (Linköpings FC) – Storformen för Neto håller i sig. Jag tycker hon är Linköpings bästa spelare både försvarsmässigt och anfallsmässigt denna dag.
4. June Pedersen (Piteå IF) – Väldigt säker i försvarsarbetet igen och en och annan riktigt viktig brytning i straffområdet när Linköping väl kom igenom. Åter fina lyftningar mot anfallarna från vänsterbacksplats.
5. Josefin Johansson (Piteå IF) –  Enormt jobb från straffområde till straffområde tills hon tröttnade i slutet av matchen.

Även I övrigt var det mest Piteå-spelare som var riktigt bra, egentligen hela laget. Faith Ikidi växte efter en del slarv i matchinledningen åter ut till en klippa i hemmaförsvaret. Även väldigt stabilt av övriga försvararna Emelie Lövgren och högerbacken Lena Blomkvist.. Pigg första halvlek av Irma Helin med sin fina teknik. Pauline Hammarlund fortsätter att näta och var ytterst nära att bli tvåmålsskytt, men Fraine fick lite revanch för sina instaser tidigare i matchen.

Bara att imponeras av Piteå som får ut det mesta av sin trupp just när man nu tog femte segern på de sex senaste matcherna. För Linköping var det förstås ett rejält bakslag när man efter sju raka segrar och vinsten mot Rosengård senast verkligen tagit sig in i guldkampen.

Ett svar till Piteå IF – Linköpings FC 2-0