Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

PSG-Lyon 1-1, Barca-Bristol 0-1

PSG visade bättre takter på hemmaplan än vid förra helgens bortamöte i ligan mot Lyon. Nu fick man 1-1 och duellen mellan de båda franska giganterna om att nå kvartsfinal i Champions League lever i allra högsta grad. Sett över hela matchen var Lyon det bättre laget och är fortsatt klara favoriter att gå vidare.

I första halvlek var det Lyon som hade ett klart övertag även om man inte direkt radade upp chanser. Man lyckades ändå ta ledningen med 0-1 (21′) när Wendie Renards nick på hörna fick en touch precis framför målvakten av Corine Petit (eller möjligtvis hemmaförsvaret Sabrina Delannoy).

PSG kom ut starkare i andra halvlek och fick ganska tidigt utdelning när Fatmire Alushi på egen hand fixade kvitteringen till 1-1 (49′) genom att dribbla bort Lyon-försvaret. Lagets skapade sedan ytterligare en del hyfsade lägen innan Lyon åter fick ganska god kontroll på matchen.

Matchens 4 främsta
Fatmire Alushi (PSG) – Ett ständigt hot mot Lyons backlinje som hon utmanade gång på gång. Målet gjorde hon på egen hand. 
Louisa Necib (Lyon) – Visar fortsatt fin form men var inte lika dominant som i de senaste stormatcherna hon spelat.
Corine Petit (Lyon) – Högerbacken var tillbaka i laget igen och hon visade klass. Stabil i defensiven och het i offensiven.
Laura Georges (PSG) – Mycket stabil i PSG-försvaret där hon alltid har en hög lägstanivå.

Ingen av de svenska spelarna utmärkte sig särskilt även om Lotta Schelin blixtrade till ett par gånger. Kosovare Asllani var ganska osynlig på sin vänsterkant och Caroline Seger lyckades inte dominera på mittfältet.


I dagens fjärde åttondelsfinal föll FC Barcelona aningen överraskande hemma mot Bristol Academy med 0-1. Bristol Academy som bara hade ett skott på mål på hela matchen fick hjälp av Barcelona med målskyttet då matchens enda mål var ett självmål.

Spanska lag är inte direkt kända för att vara vassa på bortaplan och inte heller för att vara effektiva framför mål men jag tror ändå Barcelona har en hyfsad chans att kunna vända till seger i England så den här duellen känns helt öppen.