Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Rosengård vann sista Supercupen

FC Rosengård besegrade Linköpings FC med 2-1 och tog hem den sista Supercupen.  Det var en jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Jag har bara sett matchspel en väldigt liten skärm så tänker inte komma med någon längre analys denna gång men här är lite tankar om matchen.

Linköping hade ett visst spelövertag i första halvlek och spelade också till sig en del chanser och många hörnor. Man borde kunnat utnyttja Erin McLeods lite svajiga första halvlek bättre men var som så ofta ineffektiva.

Rosengård spelade lite smartare och mindre riskfyllt med många spelare i försvar. Den stjärnfyllda offensiven blixtrade dock till ibland med fina kombinationer och läckerheter, bl.a. när Lieke Martens lobbar in 1-0.

Mer chansfattigt i andra men Fridolina Rolfö får in 1-1. Glädjen hosbortalaget blir dock kortvarig då Emma Berglund strax därefter nickar in 2-1. Linköping orkar sedan Inte få till någon riktig slutforcering utan Rosengård kan kontrollera hem titeln.

Bland spelarna tycker jag att Linköpings högerkant med Jessica Samuelsson och Stina Blackstenius känns fortsatt heta. De skapar en hel del och det bör man bygga vidare på även i landslaget.  I Rosengård tycker jag att Lina Nilsson gör en riktigt bra match. Även Anita Asante och Lieke Martens bra men behöver få med Marta mer i spelet.