Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Silly Season – rykten och spekulationer

(Sidan uppdateras när ny info dyker upp)

Lisa Ek lämnar Kopparbergs/Göteborg FC och borde vara ett hett byte på transfermarknaden. Hon säger själv att hon söker en ny utmaning för att kunna utvecklas ytterligare. En av vårens hetaste spelare i Damallsvenskan har säkert väckt intresse hos diverse storklubbar. Kanske ett lag som Turbine Potsdam är intresserat, för där finns både pengar och behov av spelare. Eller blir det ett äventyr till Ryssland? Kanske hamnar hon rent av i en Damallsvensk konkurrent, vi får nog snart veta. Läs Lisas egna ord om beslutet i hennes blogg. Lisa Ek valde LdB FC Malmö.

Amerikanska försvararen/mittfältaren Lori Chalupny med ett stort antal landskamper i ryggen är sugen på spel i Damallsvenskan till hösten. Borde vara ett mycket intressant namn för Linköpings FC och Kopparbergs/Göteborg som båda behöver förstärka defensiven. På tal om amerikanska landslagsspelare så kommer ju nästan hela deras OS-trupp stå utan kontrakt efter OS och säkerligen kommer en del av dem vilja spela i Europa under hösten. Lori Chalupny spelar i AIK under hösten.

Tyska landslagsförsvararen Annike Krahn har beslutat att lämna Duisburg och Kopparbergs/Göteborg har nämnts som en tänkbar nästa klubb tyskan. Återstår att se om det finns någon substans i de ryktena, men klubbens starke man Peter Bronsman förnekar tills vidare i alla fall. Göteborg är som bekant på jakt efter en ersättare till Jane Törnqvist som nu lägger skorna på hyllan. Nej någon Annike Krahn blir det inte i Göteborg, hon hamnar istället i Paris Saint-Germain.

Sofia Jakobsson har ännu inte bestämt var hon ska spela nästa säsong men det verkar stå mellan att stanna i ryska Rossiyanka eller att komma hem till Sverige. både Umeå IK och LdB FC Malmö har visat intresse och säkert finns det även fler klubbar som är intresserade av hennes namntäckning.

Förra årets skyttedrottning i Damallsvenskan, Margrét Lára Viðarsdóttir, fick lämna Turbine Potsdam och kanske återvänder till Damallsvenskan. Hon är säkerligen välkommen tillbaka till Kristianstad där hon verkar ha trivts utmärkt. Hon har beslutat att ta en månads uppehåll från fotbollen för att bli helt skadefri sedan får vi se om det blir KDFF igen.

Redan klara övergångar finns under fliken ”Silly Season – sommar” högst upp på sidan.