Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Slutspurt i Frankrike

frankrike18Det börjar dra ihop sig ordentligt i flera av de större ligorna i Europa nu när bara några få omgångar återstår. I Frankrike tog idag Montpellier emot Lyon i vad som för dem var en måstematch för att utmana om andraplatsen. Montpellier spelade också precis som i höstmötet bra men precis som mot Malmö var Lyon brutalt effektiva och slutresultatet skrevs till 0-4. Lotta Schelins målform i klubblaget håller i sig och idag blev det ytterligare två mål och utökad skytteligaledning. 22 mål totalt nu, fyra fler an tvåan, klubbkollegan Camille Abily.

Kampen om andraplatsen lever forsatt med PSG i förarsätet. Man möter dock trean Juvisy på bortaplan i Paris-derbyt i näst sista omgången och förlorar man där kan det kanske bli nerver i sista matchen mot defensivt stabila Guingamp. Vinner Juvisy samtliga matcher och PSG samtliga utom mot Juvisy så blir det en målskillnadshistoria. Juvisy har dock också en tuff match borta mot Montpellier kvar så det är fördel PSG i kampen om att få göra Lyon sällskap i Champions League nästa år.

I botten känns det också nästan avgjort men Arras ska nog inte känna sig helt säkra på nytt kontrakt ännu. Både Issy och Toulouse har ganska gynnsamt spelschema kvar men de har å andra sidan inte spelat bra på hela säsongen. Issy grep sista halmstrået ida genom att besegra just Toulouse med 4-2. Vendenheim har ett klart tuffare program och kan nog få svårt att undvika nedflyttning.