Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Slutställning: Danmark

Igår avslutades mästerskapsserien (Slutspil 3F) och idag nedflyttningsserien (Kvalifikationsspil 3F) i danska 3F ligaen . Brøndby IF hade redan inför den sjätte och avslutande omgången säkrat sitt andra raka guld och det åttonde under de senaste tio åen. Spänningen i dagens omgång handlade istället om kampen mellan  Fortuna Hjørring och Skovbakken om andraplatsen och en plats i Champions League. Inför dagens matcher stod Fortuna Hjørring och Skovbakken på samma poäng men med Hjørring överst i tabellen tack vare bättre målskillnad. Hjørring besegrade dock de klara mästarna på bortaplan med 3-0 samtidigt som Skovbakken endast fick oavgjort hemma mot fjärde laget i slutspelet, BSF.

Brøndby vann även den danska cupen genom att i finalen besegea division 1-laget BK Skjold. Köpenhamnsklubben BK Skjold och Boldklubben 1913 från Odense kommer till nästa år flyttas upp till 3F ligaen. SønderjyskE var sedan länge klara för nedflyttning och i sista omgången stod kampen om överlevnad mellan Taastrup och Team Viborg som möttes idag i en direkt avgörande match. Där drog Taastrup det längsta strået och vann med 3-2 och behåller sin plats i högsta ligan.

1. 37p. Brøndby  (Women’s Champions League)
2. 33p. Fortuna Hjørring  (Women’s Champions League)
3. 31p. Skovbakken
4. 18p. Ballerup Skovlunde Fodbold (BSF) 

Kvalifikationsspil 3F:
1. 22p. Odense BK
2. 22p. KoldingQ
3. 18p. Vejle
4. 15p. Taastrup
5. 13p.Team Viborg   (nedflyttade)
6. 1p. SønderjyskE  (nedflyttade)

Skytteligan (grundserien):
Skytteligan förändras visserligen inte särskilt mycket om man även tar med mästerskapsserien och nedflyttningsserien men blir ändå lite orättvist med tanke på klass på motstånd. Målskyttet var fördelat på många spelare i Slutspil 3F och norskan Lisa-Marie Woods var ensam om att komma upp i 3 mål. I Kvalifikationsspil 3F var Odenses Katrine Smidt värst med 7 mål.
24 mål  
Sanne Troelsgaard Nielsen (Skovbakken)   
23  Lise Overgaard Munk (Brøndby)
20  Nadia Nadim (Skovbakken)
17  Lotte Troelsgaard (Odense), Lisa-Marie Woods (Hjørring)  
14  
Kristine Pedersen (Hjørring)
13  Pernille Harder (Skovbakken) 
12
 Nanna Christiansen (Brøndby) 
11
 Leena Khamis (Hjørring), Camilla Kur Larsen (Brøndby)
10
 Sofie Junge Pedersen (Skovbakken), Louise Priergaard Lund (BSF)