Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Slutställning: England 2012

Igår spelades finalen i WSL Continental Cup (Arsenal-Birmingham 1-0) och därmed avslutades också den inhemska säsongen för lagen i engelska högstaligan WSL. Arsenal vann både ligan och cupen före Birmingham City. Det blev inte samma spännande strid om ligaguldet som förra året mellan de båda lagen utan Arsenal kunde ganska komfortabelt ta hem segern.  Tabellen ser för övrigt placeringsmässigt nästan exakt ut som förra året med det enda undantaget att Bristol Academy och Lincoln har bytt plats.

Man verkar ha övergett tanken att låta seger i FA-cupen (avslutas till våren) ge en plats till Champions League eftersom Birmingham redan nu jublar över att nå dit igen tack vare andraplatsen i ligan. Det kommer i så fall bli Arsenal och Birmingham som representerar England där även nästa år.

Inget lag flyttas ner och inget lag tillkommer till nästa säsong. På sikt har man dock planer på att utöka ligan med fler lag och så småningom även införa ett seriesystem med upp- och nerflyttning. Liverpool är nog glada för nuvarande system då man kom klart sist även i år. Laget ser dock ut att göra en hårdare satsning nästa säsong och redan nu ryktas det om att den amerikanska mittbacken Whitney Engen (tidigare Tyresö) kommer spela för klubben 2013.

Skytteligan:
11 mål  Kim Little (Arsenal)
8  Jodie Taylor (Birmingham)
7  Precious Hamilton (Lincoln), Helen Lander (Chelsea)
6  Rachel Williams (Birmingham)