Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Snygg svensk seger & tung norsk förlust

Sverige besegrade ikväll utan problem Ungern med klara 5-0. (Hurtig, Fischer, Asllani 2, Seger). Jag ska inte gå in på särskilt mycket på matchen eller spelarprestationer denna gång för jag har hittills bara lyckats se slutet av första halvlek plus den lite mer sömniga andra halvleken. Återkommer eventuellt till det senare.

Jag kan ändå konstatera att Kosovare Asllani ser ut att stortrivas i sin nya mittfältsroll och att samarbetet med Caroline Seger ser väldigt bra ut. Ungern bjöd dock inte särskilt starkt motstånd så vänskapsmatchen mot Frankrike i november vlir en intressantare värdemärtare för det nya svenska landslaget.

Den svenska startelvan var exakt samma som mot Kroatien men kul också att Julia Roddar fick debutera med tio minuter kvar. Smolket i glädjebägaren var en skada på Jessica Samuelsson i slutet av matchen, oklart hur allvarligt.


F19-landslaget föll idag i gruppfinalen mot Tjeckien med 0-2. Därmed finns det rik att man får tuffare lottningen i den andra kvalrundan dit både Sverige och Tjeckien kvalificerat sig. Matchrapport på svenskfotboll.se.


Jag såg ikväll mötet mellan Holland och Norge, en väldigt viktig match i kamp om gruppsegern. Inledningsvis var den mycket jämn men det svaga norska passningsspelet gjorde att Europamästarna Holland nästan tog över allt spel i slutet av första halvlek. Det var dock chansfattigt åt båda håll,

I andra halvlek fick Norge i princip helt inrikta sig på försvarsspel men man försvarade sig bra. Det norska chansen kom sedan på straff efter en väldigt onödig hands av Shanice van de Sanden. Sari van Veenendall kunde dock rädda en väldigt svag straff av Norges lagkapten Maren Mjelde.

Holland fick till slut jubla igen när Vivianne Miedemas långa inspel på övertid gick förbi alla i straffområdet och direkt i mål till 1-0. Tungt för Norge men sätt till matchbilden ändå en rättvis seger för Holland.


I övrigt kan noteras att Tjeckien inte helt oväntat kunde störa Island och efter den isländska segern mot Tyskland blev det bara 1-1 i Tjeckien idag. Det innebär att Island med all säkerhet kommer att behöva få minst oavgjort när man möter Tyskland igen för att knipa gruppsegern. Man behöver med andra ord göra en ny bragdmatch.