Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Spelarnas All Star Team 2013

Ramona Bachmann har röstats fram till seriens bästa spelare av spelarna själva. Laget innehåller en del andra spelare jämfört med de elva jag tog ut i ”Årets 11:a”. Mest anmärkningsvärt tycker jag kanske att varken Marta eller framförallt Faith Ikidi finns med bland de elva spelarna. I övrigt tycker jag att spelarna har gjort bra val.

Uppställningen skulle kunna se ut som på bilden med en 4-1-3-2-uppställning a la Pia Sundhage.

spelarnas_all_star_lagMålvakt: Þóra Helgadóttir (LdB FC Malmö) så klart.

Försvar: Spelarna valde samma ytterbackar som jag valde i Ali Riley (LdB FC Malmö) och Meghan Klingenberg (Tyresö FF). Inte så mycket att säga om det, de har varit starka både i offensiven och defensiven i år. Däremot blev det ett helt annat mittbackspar. Där tar Nilla Fischer (Linköpings FC) och Line Røddik Hansen (Tyresö FF) plats istället för Faith Ikidi och Marina Pettersson Engström. För mig föll Fischer bort eftersom hon bara spelade halva säsongen men både hon och Røddik Hansen har haft bra säsonger.

Mittfält: Här har också två spelare bytts ut. Ramona Bachmann (LdB FC Malmö) och Pernille Harder (Linköpings FC) får sällskap av Caroline Seger (Tyresö FF) och Verónica Boquete (Tyresö FF) istället för Marta och Katrin Schmidt. Det känns inte alls konstigt egentligen då det var de två spelare jag nog också var närmast att ta med.

Anfall: I anfallet får måldrottningen Christen Press (Tyresö FF) sällskap av Anja Mittag (LdB FC Malmö) som ersätter Sarah Michael från min 11:a. Också det känns helt ok då Mittag ju gjort fler mål och dessutom vann assistligan.

4var till Spelarnas All Star Team 2013