Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Stabæk – LSK Kvinner 0-1

Toppmöte i norska Toppserien ikväll när serietrean Stabæk tog emot de regerande mästarna och serieledande LSK Kvinner. Det var också gästerna som tofg en välförtjänt seger med 0-1.

En ganska jämn första halvlek men ändå med ett visst övertag för LSK som tog ledningen efter att norska landslagsmålvakten Ingrid Hjelmseth kom helt fel i en utrusning utanför straffområdet och Ingrid Kvernvolden kunde lobba in segermålet.

I andra halvlek var LSKs dominans betydligt större och Hjelmseth fick lite revanch nær hon räddade laget från en större förlust med flera vassa räddningar.

LSKs säsong påminner väldigt mycket om Linköpings i Damallsvenskan. Båda lagen har ju tappat en mängd klassspelare efter sina seriesegrar men ändå rullar segertågen vidare. 9 segrar och två oavgjorda ær LSKs facit hittills i Toppsrien i år.


Matchens främsta 
1. Guro Reiten (LSK) – Vårens spelare i Toppserien är helt klart i toppform och var planens absoluta gigant. Glödhet varje gång hon fick bollen med framför allt ett antal vackra framspelningar som medspelarna borde utnyttjat bättre. Bra driv i steget i flera fina genombrott där bara målet saknades.

Reiten toppar också skytteligan med 11 mål på lika många matcher. Jag ska väl inte påstå att jag är förvånad över hennes genombrott, det är en spelare jag rekommenderat svenska klubbar att värva både 2014 och 2015. Nu kom istället det stora  genombrottet efter flytten till de norska mästarna.