Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Finland

Sverige ställer upp med en som vanligt ganska väntad elva mot Finland imorgon. Mittfält och anfall är det ordinarie och dt känns också som den troliga VM-startelvan med tanke på hur ofta elvan har sett ut på just detta sätt. Det finns både positiva och negativa aspekter i det.

Det förstås lite tråkigt att inte fler alternativ har testats men nu är det slut på testtiden och dags att spela ihop laget ordentligt. Förhoppningsvis ska de sex (Seger, Folkesson, Sjögran, Jakobsson, Schelin och Asllani) kännas väldigt samspelta i VM. Min oro ligger fortsatt i att mittfältet inte är tillräckligt defensivt starkt mot starkt motstånd.

Jag hade lite på känna att Charlotte Rohlin skulle få chansen i startelvan igen med tanke på att Fischer-Berglund inte imponerade senast mot Norge. Nu är det dock kanske lite tveksamt om Finland är tillräckligt vassa framåt för att sätta Fischer-Rohlin på några svåra prov. Vem som ska ta positionen bredvid Fischer i VM känns fortsatt mycket öppet.

Elin Rubensson får fortsatt förtroende på högerkanten. Intressant också att se Lina Nilsson på vänsterbacksplatsen som känns som den position där det testats flera olika alternativ på slutet. Det här i dagsläget mina val av ytterbackar för VM också med tanke på vad den form visade under hösten och även om jag kanske bytt sida på dem så kan detta också bli riktigt bra.

Nilsson och Sjögran bör kunna varandra utan och innan efter alla år tillsammans i klubblaget och borde kunna kombinera bra på vänsterkanten. Även om Lina Nilsson har fina inlägg med högern så är hon nästan som farligast i offensiven när hon bryter in i straffområdet och från vänstersidan kan hon ju komma till bättre avslut med högerfoten. Vi har ju inte heller några tokbra huvudspelare som kan förvalta hennes inlägg. Jag vill förstås också se att hon dominerar i det defensiva arbetet.

Om Sverige gör en bra match ska Finland besegras med minst ett par mål. Åtta av spelasrna i den finska startelvan spelar/har spelat/ska spela i Damallsvenskan:

Finlands startelva: Tinja-Riikka Korpela – Katri Nokso-Koivisto, Maija Saari, Anna Westerlund, Tuija Hyyrynen – Natalia Kuikka, Annika Kukkonen, Linda Ruutu, Nora Heroum – Adelina Engman, Juliette Kemppi

Matchen sänds på http://huuhkaja.tv/ Torsdag 12/2 kl. 15.00