Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Startelvan mot Nordirland

startelvan_mot_nordirland2Det bjöds inte på några stora överraskningar när startelvan mot Nordirland presenterades idag. Även om det är bra för mig som bloggar så har jag fortfarande lite svårt att förstå varför man i en tävlingsmatch släpper startelvan över ett dygn innan matchen ska spelas. Snacka om att get motståndarna onödigt lång tid att slipa på taktiken.

Det är rutin som ska köra över Nordirland den här gången. Jag skulle ljuga om jag sa att det känns som en jättespännande startelva men det är åtminstone en elva med riktigt hög arbetskapacitet som kommer se till att Nordirland inte kommer att få behålla bollen särskilt länge.

Bra i alla fall att få in Lisa Dahlkvist i en offensiv roll så att vi åtminstone har en spelare med bra huvudspel högt upp i banan. Jag hoppas att hon kommer befinna sig i offensivt straffområde under stora delar av matchen redo för de fina inläggen från ytterbackarna Sara Thunebro och Lina Nilsson.

Jag tycker kanske inte att Hanna Folkesson är rätt val som kanstpelare mot detta motstånd där jag hellre ser någon som utmanar och vill ta sig runt på kanten, men ändå intressant att se om hon fortsätter att växa i landslagströjan. Blir nu mer upp till Sofia Jakobsson att se till att ta sig runt på sin kant och gärna skapa en hel del hörnor för i mittbacksparet Linda Sembrant och Nilla Fischer har vi en sylvass duo vid offensiva fasta situationer.

Lite kul att se Therese Sjögran i anfallet och jag hoppas att hon kan hitta ett fint samspel med Lotta Schelin och att hon tar en hel del fler avslut än vanligt. I annat fall skulle jag nog hellre byta plats på henne och Lisa Dahlkvist. I övrigt hoppas jag att Caroline Seger visar fortsatt storform och öppnar upp det nordirländska försvaret med sitt fina spelsinne.

Ja just det, Hedvig Lindahl står i målet också, men får förhoppningsvis en lugn kväll.

Avspark torsdag 18.30. Matchen sänds i TV12.

2var till Startelvan mot Nordirland