Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Sverige – Färöarna 5-0

Någon långrandig analys blir det inte av den här matchen där Sverige var totalt överlägsna och vann med 5-0.  Det var spel mot ett mål matchen igenom där Färöarna hade så gott som hela laget inne i eget straffområde. Trångt, trångt och det är vid såna här tillfällen man verkligen vill ha ett par nickstarka anfallare. Nu blev det väldigt små ytor och plottrigt spel men Sverige gör ändå en hyfsad första halvlek.

Segern kunde och borde ha varit större. Jag skulle vilja se Fischer och Dahlkvist komma med löpningar in i straffområdet någon gång ibland, det hade man verkligen kunna kost på sig när det inte fanns en enda färöisk spelare i närheten av mittlinjen. Det kändes stundtals som att spelarna var väl låsta i sina positioner men det blir väl lätt lite så när det är ett nytt spelsystem.

Amanda Ilestedt fick göra sitt första landslagsmål när hon för första gångaen fanns med i en svensk startelva. Jenny Hjohlman var en frisk fläkt när hon kom in och ersatte Kosovare Asllani som gick ut skadad. Även hon fick göra sitt första landslagsmål. I övrigt inga insatser utöver det vanliga av de svenska spelarna.

1-0 Lotta Schelin (’12, straff), 2-0 Amanda Ilestedt (’14), 3-0 Kosovare Asllani (’18), 4-0 Lotta Schelin (’30), 5-0 Jenny Hjohlman (’59)

Höjdpunkter:
Dam:%20Sammandrag:%20Sverige%20krossade%20F%C3%A4r%C3%B6arna