Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Tyresö drar sig ur Damallsvenskan

Tyresö FF valde idag att dra sig ur Damallsvenskan med omedelbar verkan. Ett inte jätteöverraskande beslut och det kändes som att det bara var en tidsfråga tills det skulle komma. Nu får allts Damallsvenskan avslutas med elva lag och samtliga resultat med Tyresö inblandat stryks.

Det är nu fritt fram för Linda Sembrant, Lisa Dahlkvist, Malin Diaz, Johanna Rytting Kaneryd, Lisa Klinga, Madelaine Edlund, Tinja Rikka Korpela, Carola Söberg, Line Røddik Hansen samt de tre brasilianskorna att söka sig till nya klubbar. Förhoppningscis stannar åtminstone flertalet av de svenska spelarna i Damallsvenskan, men det visar snart.

Den stora förloraren tycks vara Linköpings FC som tappade tre poäng på FC Rosengård då man inte fick tillgodoräkna sig gårdagens seger. Lite osäker på vilka möjligheter Linköping har att få överta Tyresös plats i Champions League. Om en klubb väljer att inte delta i turneringen så får ingen annan klubb ta över platsen, frågan är vad som gäller när ett lag inte existerar längre. Förhoppningsvis låter UEFA  Linköping ta över platsen, det vore det enda rätta.

Även Kristianstad och Eskilstuna United blev av med sina sköna trepoängare från mötena med Tyresö medans Kopparbergs/Göteborg FC tappar en poäng. De stora vinnarna finns i botten och toppen. Med Tyresö borta (sist) kommer bara ytterligare ett lag flyttas ned och den situationen är nog främst AIK och Vittsjö väldigt nöjda med då de nu bara behöver hålla Jitex bakom sig i tabellen för att fixa nytt kontrakt. FC Rosengård tog ett fastare grepp om guldet genom att man blev av med förlusten mot Tyresö.