Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Umeås tränare får gå

20/7 Nu har Umeå IKs ordförande Anderz Andersson uttalat sig om situationen till SVT. Jag vet inte om man blir så mycket klokare efter det men läs intervjun här.

19/7 Roland Arnqvist till Sveriges Radio om situationen:

18/7 Umeå IK har beslutat att sparka hela sin tränartrio med huvudtränare Maria Bergkvist p.g.a. uteblivna sportsliga resultat och ska nu också  se över hela organisationen för att rädda ekonomin där det tydligen fortsatt saknas 1,6 miljoner enligt SVT.

Angående att tränarna sparkas säger ordföranden Anderz Andersson så här till Sportbladet: ”Det är kopplat till uteblivna sportsliga framgångar. Vi har inte nått de resultat vi vil.

Personligen är jag ganska förvånad, för vad hade styrelsen egentligen väntat sig för resultat av den trupp som tränarna haft tilgänglig under våren? Jag tycker tvärtom man ska vara ganska nöjda med att man inte är helt avhängda och åtminstone och har ett hyfsat utgångsläge inför hösten då förhoppningsvis en del spelare kommer tillbaka från skador.

Största problemet har varit offensivt där man ju saknat Jenny Hjohlman stora delar av våren och där även Lina Hurtig har dragits med skadebekymmer. Inget ont om övriga anfallare i truppen, men det är inte spelare som skrämmer slag på motståndarförsvaren ännu, utan behöver ha landslagsanfallarna att luta sig mot. Lina Hurtig var för övrigt inte nöjd med beslutet enligt en kommentar till SVT.

Kan de båda samt Hanna Glas och Hanna Folkesson komma tillbaka och i form under hösten så fanns ändå som sagt ett hyfsat läge att säkra nytt kontrakt. Högre förväntningar än så borde nog inte styrelsen ha på sitt lag så länge ekonomin ser ut som den gör och man inte har råd att täcka upp för skadeproblemen.

Åtta spelare har nu också skrivet under ett brev som publicerats i Västerbottens-kuriren. Där vädrar de sitt missnöje angående beslutet.

Nu har även tränarna skrivit ett öppet brev till Västerbottens-Kuriren och det får inte direkt styrelsens agerande att se bättre ut.

5var till Umeås tränare får gå