Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL: Dagens 4 åttondelar

FFC Frankfurt besegrade italienska Torres med klara 5-0 hemma och kommer förstås gå vidare. Torres är kraftigt försvagat sedan förra efter en del ekonomiska bekymmer men hade förstås inte klarat av att besegra Frankfurt i vilket fall.

Österrikiska SV Neulengbach har inlett sitt seriespel ovanligt svagt och mot regerande Champions League-mästarna VfL Wolfsburg har man inget att hämta. Laget föll hemma med 0-4.

Danska Brøndby behövde inte ens spela särskilkt bra fotboll för att besegra litauiska Gintra Universitetas med klara 5-0. Gintra körde med rena självmordstaktiken när man ställde upp med en oerhört hög backlinje som gav danskorna oceaner av utrymme.


FC Zürich mötte på hemmaplan Glasgow City och vann med 2-1, ett resultat som var klart smickrande för skotskorna som inte imponerande men nu ändå fick med sig ett gångbart resultat. Det bubblar verkligen av talang i Zürich men orutinen hos det unga laget lös också ofta igenom. Oavsett vilket lag som går vidare är det ett drömmotstånd för övriga lag i kvartsfinal.

Glasgow City spelade också med en ofattbart hög backlinje och ska verkligen vara glada för att de bara låg under med ett mål i halvtid. Hade Zürich-spelarna varit lite kyligare hade de kunnat gjort ytterligare ett par mål och de missade dessutom en straff.  Glasgow hade mycket av spelet men det gick oerhört trögt i lagets anfall. Men…Glasgow vände 0-2 till seger i förra omgången så allt kan hända.

Matchens 3 främsta
1. Fabienne Humm (FC Zürich) – Den stora ledaren i Zürich-offensiven som ständigt hotade i djupled. Satte lagets första mål och var mycket nära att göra flera. 
2. Fiona Brown (Glasgow City) – Den enda i bortalagets offensiv som visade lite energi och initiativ och hon gjorde också på egen hand det viktiga bortamålet. Tyvärr utburen på bår med en fotskada i slutminuterna
3. Cinzia Zehnder (FC Zürich) – Den välväxta 17-åringen spelade verkligen moget för sin ålder på det centrala mittfältet och visade både styrka och spelsinne. Har redan fått debutera i A-landslaget och har sannerligen framtiden för sig.

2var till UWCL: Dagens 4 åttondelar