Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL: Lottning imorgon

Imorgon är det dags för lottning av kvartsfinalerna och semifinalerna i UEFA Women’s Champions League. För Tyresö FF finns det både drömlotter och mardrömslotter. Det viktigaste blir nog att undvika de allra bästa lagen i kvartsfinal då det det blir en av lagets första tävlingsmatcher 2014 och kanske dessutom med ett aningen nykomponerat lag.

Den absoluta drömlottningen tycker jag är österrikiska SV Neulengbach men även spanska Barcelona, italienska Torres och engelska Birmingham City får ses som mycket gynnsamma lottningar och Tyresö kommer vara klara favoriter mot dessa lag. Om lottningen, som är helt oseedad, faller helt i Tyresös favör hamnar man på samma ”sida” som tre av de lagen och får en relativt lätt väg mot final. För turneringens skull vore det dock bra om lagen sprids ut lite.

Arsenal kan mycket väl också bli en hyfsad lottning då flera rutinerade spelare ryktas lämna klubben. Redan idag meddelade klubben att lagets skotska stjärna Kim Little  kommer spela för Seattle Reign i amerikanska proffsligan NWSL nästa år.

Mardrömslottningen vore förstås att hamna på samma sida som de tyska lagen Turbine Potsdam och VfL Wolfsburg så att det blir tyskt motstånd i både kvartsfinal och en eventuell semifinal. Lottningen sker 14.00 och kan följas på UEFAs hemsida.