Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL: Semifinal, match 1

Inför: Luften gick ur mig lite vad gäller UEFA Women’s Champions League efter svenskdebaklet i kvartsfinalerna men i helgen är det dags för semifinaler.

Det är mycket som talar för en heltysk final och Frankfurt är skyhöga favoriter mot danska Brøndby som jag inte tror kommer skrälla en gång till.

Wolfsburg får ses som favoriter att nå en ny final, laget är ju fortsatt obesegrade i turneringen. Man får dock fortsatt klara sig utan Lena Goeßling och förstås Nadine Keßler och det är möjligtvis om PSG lyckas vinna kampen om mittfältet som de kan hota de regerande mästarna.

PSG ska dock också ha en del skadebekymmer och frågetecken för viktiga trion Laura Georges, Josephine Henning och Lira Alushi. En trio som man nog inte har råd att ha vid sidan av planen. Värt att notera är också att PSG inte har spelat en tävlingsmatch sedan kvartsfinalen mot Glasgow för snart en månad sedan.


18/4 18.00 VfL Wolfsburg – PSG  0-2  
Se inlägg

19/4 14.00 FFC Frankfurt – Brøndby IF  7-0
Lite svårt att förstå att Linköping inte lyckades göra mer än ett mål över två matcher mot Brøndby när man idag såg Frankfurt köra över laget totalt. Bara att se och lära för Linköping om man har ambitioner att ta sig längre i turneringen så småningom. Tråkigt med så stora siffror i en semifinal förstås.