Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL: Semifinal, match 2

Brøndby IF – FFC Frankfurt  0-6 
>>> totalt 0-13 och Frankfurt till final
Danska Brøndby var aldrig nära i dubbelmötet som slutade med den största förlusten någonsin i en semifinal. Jag brydde mig inte ens om att se dagens match där Celia Sasic och Veró Boquete gjorde tre mål vardera. Frankfurt har sannerligen haft en lätt resa till final  då man på vägen mött BIIK från Kazakstan, till den här säsongen kraftigt försvagade Torres, ett ännu mer försvagat Bristol Academy och slutligen nu Brøndby.  Men det är ju inte Frankfurts fel att man har tur i lottningen och att turneringen och seedningen ser ut som den gör.


Inför PSG-Wolfsburg: Mer kamp lär det bli när de regerande mästarna VfL Wolfsburg under söndagen ska försöka vända underläget 0-2 mot stabila Paris Saint-Germain. Intressant att se om Wolfsburg orkar resa sig och om PSG kan prestera på samma höga nivå igen eller om nerverna kommere in i bilden.

I Wolfsburg antas Lena Goeßling och målvakten Almuth Schult vara redo för spel, två spelare som verkligen saknades i det första mötet. En sak är säker, jag tänker inte räkna bort Wolfsburg ännu, även om PSG förstås får ses som klara favoriter med det fina utgångsläget.


26/4 18:00 Paris Saint-Germain – VfL Wolfsburg 1-2
Wolfsburg var till slut bara ett mål från finalen men det blir PSG som får möta Frankfurt i Berlin den 14:e maj. Jag hade tyvärr inte tid att se matchen så har inte så mycket att säga om den. Statistik från matchen finns hos här hos UEFA. Caroline Seger drog på sig ett gult kort och missar finalen (Läs mer i Aftonbladet). Jag hoppas på PSG-seger i finalen då jag tycker laget är värt det efter att ha slagit ut de senaste årens giganter Lyon och Wolfsburg på vägen till final.

2var till UWCL: Semifinal, match 2