Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

UWCL: Semifinalreturer

Inför: Idag ska Lyon och Wolfsburg säkra sina finalplatser i UEFA Women’s Champions League. Båda har mycket bra utgångsläge och för Lyon är dagens match bara en formalitet. Wolfsburg däremot har inte råd att gå på halvfart mot Arsenal som mycket väl kan göra två mål på bortaplan. Wolfsburg går dock in i matchen som solklara favoriter att avancera.  Jag noterar att Wolfsburgs viktiga mittfältare Nadine Keßler spelar med sin nyopererade hand så här lämnas inget åt slumpen. Båda lagen saknar varsin skadad stjärna, Kelly Smith för Arsenal och Zsanett Jakabfi för Wolfsburg. dessutom är Wolfsburgs Alexandra Popp avstängd.

Resultaten från första mötet: Lyon-Juvisy 3-0, Arsenal-Wolsburg 0-2.

————————————————–

21/4 VfL Wolfsburg – Arsenal LFC  2-1 –> totalt 4-1 och Wolfsburg till final 
1-0 Selina Wagner (’14), 1-1 Kim Little (’54), 2-1 Nadine Keßler (’61) – Publik: 8173
Det var inget snack om saken i returen.  Wolfsburg var det klart bättre laget matchen igenom och endast lagets ineffektivitet i offensiven förhindrade en storseger. Laget visade stundtals upp bländande anfallsspel men i finalen måste man sätta chanserna. Selina Wagner tackade för förtroendet i Alexandra Popps frånvaro med att ge laget ledningen med en nick som gick ribba in. Ledningen kunde varit betydligt större efter första halvlek och i början av andra kom en liten kalldusch när Kim Little satte kvitteringen. Glädjen blev dock inte långvarig för Little som strax därefter orsakade en straff efter hands i eget straffområde. Nadine Keßler slog en dålig straff men fick en till chans på returen och avgjorde matchen definitivt. Viola Odebrecht får se finalen från läktaren efter en varning idag som gör att hon har samlat på sig för många gula kort.

21/4 FCF Juvisy – Olympique Lyon 1-6 –> totalt 1-9 och Lyon till final 
0-1 Megan Rapinoe (’5), 0-2 Lotta Schelin (’18), 0-3 Schelin (’51), 0-4 Camille Abily (’63), 0-5 Laëtitia Tonazzi (’71), 0-6 Tonazzi (’79), 1-6 Kadidiatou Diani (’84)
Den lilla strimma hopp som Juvisy-spelarna kom till matchen med dog nog ganska omgående när Megan Rapinoe redan i matchinledningen nickade in det första bortamålet. Juvisy höll annars som vanligt uppe spelet hyfsat på mittplan men det var åter enorma skillnader mellan lagen på offensiv och defensiv tredjedel. Lotta Schelin satte två patenterade Schelin-mål där hon på långpassningar sprang ifrån försvaret och vickade bollen förbi målvakten och in i mål. Hon byttes sedan ut efter knappa timmen spelad men laget fortsatte krossen av ytterligare ett lag i turneringen. I slutskedet satte talangfulla 18-åringen Diani tröstmålet för Juvisy vilket också var det första målet som Lyon har släppt in årets turnering.