Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season: Brian till Lyon, Henriksson till Cypern

Amerikanska mittfältsstjärnan Morgan Brian har skrivit på ett kontrakt på 2,5 år med Lyon. Ryktet om övergången har cirkulerat ett tah och på nyårsdagen bekräftades det från klubbens sida. Det blev samtidigt officiellt att Frankrikes mittfältsmotor Amandine Henry återvänder till Lyon då hon skrivit på för 3,5 år. Lyons  får nu flera hypervassa alternativ till sitt redan väldigt starka centrala mittfält, där ju Saki Kumagai, Camilla Abily och Dzsenifer Marozsán håller till.

Johanna Henriksson har varit reservmålvakt i Kristianstads DF den senaste säsongen men nu väntar ett utlasndsäventyr hos de cypriotiska mästarna Apollon Limassol, det rapporterar Borås Dly. Klubben hade ju två svenskor (Therese Björck och Julia Molin) i truppen under hösten, men Molin har ju flyttat vidare till Italien.

Även Björck och Molin har ju ett förflutet i Kristianstads DFF som idag meddelade att man förlänger med 16-åriga försvarstalangen Kajsa Törnkvist som imponerade under sin debutsäsong i Damallsvenskan. Läs mer i 24Kristianstad.

Molina nya klubb Verona hade en tung höst men har snart värvat ihop ett helt nytt lag under vintern.  Kvarnsvedens försvarare Robyn Decker, tyska mittfältaren Florin Wagner och bulgariska anfallaren Lilyana Kostova är andra nya namn i klubben.