Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Veckans Silly Season: Sjöberg slutar, Wahlberg till Kungsbacka

Igår skrev jag att jag inte visste om Marlene Sjöberg skulle sluta med fotbollen eller ej men idag meddelar Kopparbergs/Göteborg FC på sin hemsida att högerbacken läger skorna på hyllan. Ett tungt tapp för klubben då 35-åringen år efter år tillhört lagets bästa spelare. Större delen av karriären har hon spelat i Göteborg och på meritlistan finns även 5 landskamper, vilket jag personligen tycker borde ha varit fler.

Jag har länge tyckt att Julia Wahlberg varit en av våra mest lovande defensiva mittfältare men i Kopparbergs/Göteborg FC har det de senaste säsongerna blivit oväntat lite speltid. Nu blir det flytt till Kungsbacka DFF för 21-åringen och sannolikt gott om speltid och det kan säkert vara smart för den fortsatta utvecklingen. Läs mer på klubbens hemsida.

En annan stor mittfältstalang går den andra vägen, till Damallsvenskan från Elitettan. Det är Johanna Rytting Kaneryd som byter Älta mot damallsvenska nykomlingen Djurgården. 19-åringen gjorde flera fina insatser i Damallsvenskan för Tyresö redan 2014. Se Djurgårdens hemsida

Älta har också gjort klart med ett nyförv då anfallaren Josefin Steger hämtas från Hammarby där det inte blev mycket speltid 2015. Hammarby värvar i sin tur en annan anfallare då Frida Sjöberg annsluter fråm Östersunds DFF där honm gjorde nio mål i Elitettan förra året. Se Ältas respektive Hammarbys hemsida.

I England har i veckan också Arsenal bekräftat värvningen av tyska mittbacken Josephine Henning. Hon hade ett skadefyllt 2015 i PSG men får hon vara skadefri är det en värvning av högsta klass.