Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VfL Wolfsburg – FFC Frankfurt 2-0

VfL Wolfsburg tog en imponerande seger när man idag på hemmapla nmycket rättvist besegrade ett ganska blekt FFC Frankfurt med 2-0.

Wolfsburg var klart bäst i första halvlek och skapade stora problem för Frankfurts defensiv med sitt snabba och rörliga anfallsspel. Härligt att se hur välorganiserade man är och hur alla spelare vet exakt vad de ska göra trots ständiga positionsbyten.

1-0 (32′) kom efter en fantastiskt vacker framspelning av Alexandra Popp som lika fantastiska avslutaren Martina Müller petade in vid stolproten. I slutet av halvleken kom också 2-0 (43′) när Lena Goeßlings inläggsfrispark gick förbi alla och rakt i mål. Wolfsburg fortsatte att vara det bästa laget och skapade mest även i andra halvlek som dock blev mållös.

Imponerande av Wolfsburg som ändå inte har kunnat spela med sin starkaste elva på hela säsongen. Man har dock en imponerande bredd och trots att exempelvis Nadine Keßler och Zsanett Jakabfi fortsatt är ur spel hade man ändå en trio som Caroline Graham Hansen, Isabel Kerschowski och Verena Faißt att byta in från bänken.

Frankfurt, som alltid spelar lite mer omständigt och med större bollinnehav lyckades inte komma till särskilt många chanser och en stor anledning till det var Nilla Fischer som konstant stod i vägen. Med namn som Boquete, Fishlock, Marozsan, Sasic och Garefrekes i startelvan borde man kunna få ut mer i offensiven men samspelet dem emellan var långt ifrån Wolfsburg-nivå idag.

Matchens 5 främsta
Hemmalaget dominerar totalt även här och lagets storstjärnor presterade åter som bäst i en av årets viktigaste matcher.
1. Alexandra Popp (Wolfsburg) – Visade härlig spelförståelse vid ett antal tillfällen och vann mycket boll med sin styrka och storlek. Framspelningen till ledningsmålet var matchens riktiga godbit.
2. Nilla Fischer (Wolfsburg) – Var helt felfri i första halvlek. Ett par tveksamma ingripanden i andra halvlek men sammantaget en mycket stark insats. Bröt tidigt oerhört många av gästernas anfallsförsök. Imponerande!
3. Martina Müller (Wolfsburg) – Visade åter klass i sina avslutningar och jobbade som alltid hårt.
4. Lena Goeßling (Wolfsburg) – Börjar närma sig storformen igen och dominerade på mittfältet. Slog många bra hörnor och frisparkar även om målet var lite turligt.
5. Vanessa Bernauer (Wolfsburg) – Allt hon gör blir inte perfekt utfört men Bernauer fortsätter att på ett mycket bra sätt fylla Nadine Keßlers skor. Jobbade mycket hårt både defensivt och offensivt matchen igenom.


bundesliga201415Säsongen i Frauen-Bundesliga 2014/15 har nu kommit halvvägs med 11 av 22 omgångar avklarade. Tabellen är väldigt väntad där de fyra ”stora” har dragit ifrån och endast vid tre tillfällen har något av de andra lagen lyckats sno poäng av något av dem.

Wolfsburg har hittills endast släppt in ett mål vilket är väldigt imponerande. Bayern München har endast släppt in tre och tycks äntligen kunna utmana på allvar även om mann tappade poäng idag (0-0 borta mot SGS Essen).

Frankfurt lyckades inte bortabesegra något av övriga topplag under hösten men möter samtliga på hemmaplan under våren och kan säkerligen fortsatt utmana om guldet. Turbine Potsdam kämpar sig med i toppen även i år och kan aldrig räknas bort (Seger 3-2 borta mot Jena idag).

Jag tycker främst att USV Jena är en besvikelse och man har inte kunnat följa upp den fina fjolårssäsongen. Hoffenheim tycker jag däremot gör det väldigt bra så långt med det spelarmaterial de har.


Dagens franska toppmöte mellan Montpellier och Juvisy fick flyttas p.g.a. ospelbar plan. Varken Kosovare Asllani eller Lotta Schelin fanns med i PSGs respektive Lyons startelva idag. De byttes inte heller in utan lagen luftade yngre talanger när segrarna var säkrade. (Rodez-PSG 1-3, Arras-Lyon 2-8)