Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VfL Wolfsburg – LdB FC Malmö 3-1

VfL Wolfsburg var numret för stort för LdB FC Malmö i returen och kunde ganska rättvist vinna med 3-1. En rejäl målvaktstabbe av Þóra Helgadóttir, fler Melis-missar och allmänt för svaga avslut samt alldeles för mycket slarv i passningsspelet fällde Malmö den här gången. Att förlora i Wolfsburg är dock ingen skam och det var inte nu, utan i hemmamötet som den här kampen verkligen gick förlorad. Mycket tungt för Malmö som ändå i de två matcherna, framförallt den första, visat att man kan mäta sig med de tyska storlagen. För att gå längre måste man dock se till öka på effektiviteten när man möter starkt motstånd. Det var den stora skillnaden mellan lagen denna gång.

Idag var Wolfsburg det klart bättre laget i första halvlek där man framförallt hade ett betydligt effektivare press-spel än sina motståndare. 1-0 kom efter kvarten spelad och var inte orättvist men onödigt när en obeslutsam Þóra Helgadóttir helt missbedömde Lena Goeßlings frisspark som studsade över henne och in i mål.  När Luisa Wensing sedan nickade in 2-0 kändes matchen körd.

I Wolfsburgs mittförsvar stod Nilla Fischer för en magnifik insats i knappa timmen innan hon lite groggy tvingades utgå. Hon var konstant i vägen för Malmös anfallsförsök och att satsa på att få hem Fischer till Malmö är nog ingen dum idé för att klubben ska kunna ta nästa kliv. Även Lena Goeßling tvingades utgå skadad i andra halvlek. Med 20 minuter kvar av matchen fick Malmö lite hopp när Sara Björk Gunnarsdóttir reducerade till 2-1 på Kathleen Radtkes inspel. Malmö satsade sedan allt framåt men istället kom spiken i kistan när Martina Müller kontrade in 3-1 i slutminuterna.

Glädjeämnet för dagen i Malmö tycker jag helt klart var Elin Rubensson som högerback. Mycket bra i framförallt defensiven matchen igenom och hon visade stundtals sina färdigheter i offensiven också. Hon var ju mycket bra även som vänsterback i förra omgången i turneringen och känns som ett allt hetare alternativ som ytterback även för landslaget. Även Therese Sjögran tycker jag gjorde en riktigt bra match även om hon liksom flera andra tappade lite för många bollar.

Manon Melis hade som sagt även i den här matchen ett par riktigt bra lägen att göra mål och har varit väldigt pigg och företagssam i båda matcherna. Nu är det troligt att hon lämnar klubben då ryktena placerar henne med ett drömkontrakt i Göteborg eller norska Avaldsnes. Klart är ju redan att Yoreli Rincón lämnar klubben. Hon kom i slutet av matchen och visade åter upp sin fina passningsspel. Förhoppningsvis hittar hon en ny svensk klubb.

 

2var till VfL Wolfsburg – LdB FC Malmö 3-1