Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

VM-playoff: Fördel Holland

Skottland föll igår hemma i den första playoff-matchen mot Holland med 1-2. Därmed har Holland skaffat sig ett utmärkt läge att nå playoff-finalen. Segern var rättvis då Holland framförallt i första halvlek var det klart bättre laget.  Man tog också en tidig ledning när målvaktsreturen från Vivianne Miedemas skott nådde fram till Göteborgs Lieke Martens som satte 0-1 (10′). Klubbkompisen Manon Melis ökade på till 0-2 (23′) på straff halvvägs in i första halvlek efter att Miedema fällts i straffområdet.

Skottland spelade upp sig i andra halvlek och fick en tidig ledning när Kim Little fixade reducering till 1-2 på straff (49′). Skotskorna jagade sedan kvittering och chanserna fanns men Göteborgsmålvakten Loes Geurts och Vittsjös mittback Mandy van den Berg stod för några avgörande räddningar/rensningar och såg till att det inte blev fler mål för hemmalaget. Holland skapade också lägen för ytterligare mål och Melis hade ett gyllene läge att i stort sätt säkra avancemang när kom fri med målvakten på tilläggstid, men skottet gick stolpe ut.

I den andra playoff-semifinalen blev det 2-1 till Italien hemma mot Ukraina. Därmed lever det dubbelmötet i högsta grad för i Ukraina kommer det inte bli lättare för italienskorna. Italien imponerar varken offensivt eller defensivt i dagsläget och Ukraina är stabila även om man saknar lite spets.