Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Yuki Ogimi klar för Wolfsburg

Ett av höstens hetaste rykten bekräftades idag av VfL Wolfsburg som alltså förstärker offensiven ytterligare med japanska anfallsstjärnan Yuki Ogimi. 27-åringen har sedan sommaren 2013 spelat i Chelsea där hon inte nått samma nivå i spelet och en återkomst till Tyskland kommer säkert gynna både henne och japanska landslaget. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2017.

Tuff nyhet för kommande motståndaren i Champions League, FC Rosengård, som kanske kan hoppas på att klubbens stora bredd gör att man blir mindre samspelta när man roterar lite mer i truppen. Defensivt har Wolfsburg inte samma bredd men med bara ett insläppt mål i ligan under hösten så kan man knappast klaga på kvaliteten där heller.

Bland övriga större övergångar ute i Europa på senare tid kan nämnas att norska landslagsanfallaren Elise Thorsnes flyttar från Stabæk till Avaldsnes. En prestigevärvning i Norge även om Elise Thorsnes inte riktigt kommit upp till storformen från 2011 på senare år.

Avaldsnes har också gjort klart med brasilianska ytterbacken Letícia Santos i kamp om att närma sig toppen i Norge. Lisa Dahlkvist ser dock ut att vara definitivt förlorad för klubben och ska vara nära en övergång till en damallsvensk klubb. Oklart om Freja Hellenberg får nytt kontrakt med Avaldsnes.

Manchester City fortsätter att bygga ett starkt lag bakifrån. Efter värvningarna av skotska landslagsmittbacken Jennifer Beattie och nya engelska försvarsstjärnan Lucy Bronze ansluter nu även engelska landslagets nya vänsterback Demi Stokes från universitetsspel i USA.