11:an, omg. 15


Här kommer 11:an för omgång 15. Hård konkurrens om framförallt anfallsplatserna denna gång

11an_15I målet blir det Brett Maron (Kristianstads DFF) efter en mycket säker insats och intakt nolla när laget bröt den långa förlustsviten mot Rosengård.

En trebackslinje där Ali Riley (FC Rosengård) tar plats till vänster. Hon var en av få i Rosengård som kom upp i hög nivå, något som hon för övrigt nästan alltid gör. Louise Quinn (Eskilstuna United) har varit klippan i Eskilstuna försvar den senaste tiden och gjorde på nytt en fin insats i segern mot Örebro.

Kristine Minde (Linköpings FC) som är bra på i stort sätt all positioner var nedflyttad som högerback i inledningen av matchen men uppflyttad på mittfältet satte hon sedan ledningsmålet. Klubbkollegan Mariann Gajhede (Linköpings FC) var en av matchens absoluta giganter och kontrollerade mittfältet i matchen. Det var dock Fridolina Rolfö som var den verkliga segerregissören medett mål och två assist.

En annan spelare som varit bra på många positioner i år är Amanda Edgren (Kristianstads DFF) som mot Rosengård gjorde ett bra jobb både offensivt ocg defensivt från högermittfältet. Jag vill också lyfta fram defensiva mittfältarna Alice Nilsson (Kristianstad) och unga Ebba Wieder (Rosengård) som jag tycker gör bra insatser i den matchen.

Hanna Pettersson (Piteå IF) visade att Piteå kan göra mål även utan Pauline Hammarlund och hon kämpade in ett och nickade snyggt in ytterligare ett i derbyt mot Umeå. I den matchen var Jenny Hjohlman (Umeå IK) kanske allra hetast. Hon har haft många för svaga avslut i år men skapar mycket på egen hand och två mål denna dag.

Katrin Schmidt (Hammarby) gör en ny bra match och en snygg soloprestation satte hon Hammarbys mpl i Stockholmsderbyt. Olivia Schough (Eskilstuna United) har visat fin form efter VM och var lysande mot Örebro där hon var inblandad i alla tre målen när hon själv satte ett av dem och gjorde två assist.

Anfallskollegan Gaëlle Enganamouit (Eskilstuna United) förtjänar också åter beröm för en stark insats. Det samma gäller Stina Blackstenius (Linköpings FC) som bortsett från ett par för svaga avslut gör en ny mycket fin insats.


2 svar till “11:an, omg. 15”

  1. En till fraga om TV4 play. Matchen sparas inte sa man kan inte titta pa repriser efter att man sett live. Men finns det nagot enkelt tekniskt verktyg att banda och spara matchen sjalv sa man kan kolla situationer i repris?