Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

11:an, omgång 11

Serien har kommit halvvägs och här kommer 11:an med spelarna som imponerade i omgång 11.

11an11Tove Enblom (Umeå IK) tog chansen när hon fick den under Reuterwalls skadeperiod och känns nu som försteval i UIKs mål. Förståeligt efter många fina insatser under Damallsvenskans första halva.

June Pedersen (Piteå IF) var en av många bra i Piteås lagmaskineri. Visade åter världsklass i bolleveranserna med sin känsliga vänster. Amanda Ilestedt (FC Rosengård) fortsätter att göra en stabil säsong och hade för det mesta full koll på AIK-anfallarna.

Marlene Sjöberg (Kopparbergs//Göteborg FC) visade stort hjärta och offrade sig i straffområdet flera gånger om och såg till att Linköping inte lyckades få in bollen. Katrin Schmidt (Hammarby) borde kanske ha avgjort i mötet med Umeå men var som vanligt lagets stora ledare i matchen .

Rosengårds skadebekymmer gjorde att Therese Sjögran (FC Rosengård) åter fick spela. Hon gjorde det riktigt bra och hade stor del i att man fick lite bättre fart och finess på lagets anfallspel. Målskytt och utmärkt samarbete med Ramona Bachmann som satte två nya mål och gick upp i delad skytteligaledning med Pauline Hammarlund.

Margrét Lára Viðarsdóttir (Kristianstads DFF) var en av få som visade klass i KDFF i mötet med KIF Örebro med både en snygg assist och mål. Vet inte riktigt vad sekretariatet i Örebro sysslade med då man lyckades få både fel spelare i startelvan och både fel målskytt och assistgivare vid Viðarsdóttirs mål.

Omgångens MVP: Sarah Michael (KIF Örebro) har haft en ganska trög start på säsongen men mot Kristianstad lossnade det då hon hade stor del i alla mål och fixade två assist och ett mål utöver hårt matchen igenom.

Bra match också av klubbkollegan och landsmaninnan Ogonna Chukwudi (KIF Örebro) som härjade vilt på sin vänsterkant och gjorde både mål och assist. Matchens snyggaste mål var kanske ändå Manon Melis (Kopparbergs/Göteborg FC) kanonskott som säkrade segern mot Linköping.

3var till 11:an, omgång 11