UWCL 2015/16: Åttondelsfinaler, match 1


Det är dags för första mötet i åttondelsfinalerna i UEFA Women’s Champions League 2015/16. Mer tankar inför matcherna finns i ”Inför-inlägget”.

Onsdag

18:00 LSK Kvinner (Norge) – FFC Frankfurt (Tyskland)  0-2 

19:00  FC Twente (Holland) –  FC Barcelona (Spanien)  0-1 
Barcelona lyfte sig ett par snäpp snäpp och vann rättvist borta mot Twente. Olga García var på rejält spelhumör och det var också hon som fick avgöra med matchen enda mål i mitten av andra halvlek. Barcelona hade bra kontroll på matchen släppte till få möjlighet för Twente som kanske var lite tyngda av stundens allvar inför rekordpubliken på 15637 personer.


19:00  KIF Örebro (Sverige) –  Paris Saint-Germain (Frankrike) 1-1 
KIF Örebro fick en drömstart på hemmaplan inför rekordpubliken 5976 på Behrn Arena när Sanna Talonen redan efter några minuter satte 1-0 (3′). Dessvärre var det också nästan lagets enda vettiga anfall på hela matchen och PSG-dominansen blev bara större och större under matchens gång.

PSG imponerade dock inte inledningsvis i matchen men fick sakta men säkert Örebro att backa tillbaka allt längre. Örebro packade ihop laget och styrde ganska effektivt PSGs spel ut mot kanterna. Man låg bra i sina försvarspositioner men hade för dålig kvalitet i passningsspelet när man fick chans till omställningar.

Man saknade också knäskadade Sarah Michael som stark uppspelspunkt i offensiven. Ersättaren Adelisa Grabus fortsätter dock att göra en fin comeback i höst och spelade snyggt fram till ledningsmålet. Lyckligtvis för Örebro så fortsätter Ogonna Chukwudis fina form och hon såg till att oroa PSG-försvaret lite åtminstone och gav hemmalaget lite andrum då och då. Mindre bra då att hon drog på sig en ny varning och missar returen.

Sista timmen av matchen var det nästan spel mot ett mål och kvitteringen hängde i luften ett antal gånger. Med hjälp av ribban och med riktigt vasst målvaktsspel av Carola Söberg höll man dock undan ganska länge. Hanne Gråhns gjorde en ny mycket stark match i defensiven men liksom övriga försvaret hade hon svårt att hitta rätt med uppspelen.

Den mycklet rättvisa kvitteringen kom dock till slut när Anja Mittag satte 1-1 (71′). Även 1-2 låg i luften men Örebro fick en fin chans att kontra in ett segermål men Sanna Talonen missade.  Ingen svenska startade matchen för PSG men både Caroline Seger och Lisa Dahlkvist kom in i andra halvlek, liksom brasilianska Christiane från PSGs mycket starka bänk.

Elin Magnusson avtackades efter matchen som blev hennes sista hemmamatch då hon beslutat att avsluta sin långa och framgångsrika karriär klubben.


20:00 Atlético Madrid (Spanien) –  Olympique Lyonnais (Frankrike)  1-3 
Som väntat ganska stor dominans av Lyon och 0-2 efter första halvlek. Ändå en ganska bra insats av Atético Madrid som spelade upp sig i andra halvlek och reducerade och även hade läge för kvittering. Ada Hegerberg gjorde två psykologiskt tunga mål, ett på övertid i vardera halvlek. Klart rättvis Lyon-seger. Louisa Necib gjorde första målet för Lyon Nagore Calderon stod för Atléticos mål.

20:00 Chelsea LFC (England) –  VfL Wolfsburg (Tyskland)  1-2
Ganska underhållande match med ett Chelsea som bjöd upp till dans och mycket väl kunde ha fått med sig en poäng. Hemmalaget fick dock en mardrömsstart när Claire Rafferty skickade bollen i eget mål i matchinledningen. Chelsea reste sig dock i andra halvlek men det krävdes tysk hjälp med kvitteringen som Babett Peter snyggt nickade in i eget mål. Wolfsburg med sin vassa bänk var dock starkast i slutet av matchen och Caroline Graham Hansen kom in och satte segermålet.

20:30  ACF Brescia (Italien)  –  Fortuna Hjørring (Danmark)  1-0 
Jag har bara sett andra halvan av andra halvlek av matchen där Brescia redan i matchinledningen tog ledningen med 1-0 (3′) genom skyttedrottningrn Daniela Sabatino. Två jämnstarka lag och det här mötet lever i allara högsta grad även om 1-0 är ett ganska bra resultat att ha med sig till bortamötet.

 

Torsdag

Återkommer med tankar om torsdagens matcher imorgon

18:30 Slavia Prag (Tjeckien) –  Zvezda-2005 (Ryssland)  2-1
Slavia Prag som slog ut danska Brøndby i førra omgången, fortsätter att imponera. Med ett välorganiserat och hårt arbetande lag tog man en mycket rättvis seger på hemmaplan. Man är det spelmässigt bättre laget med en tydlig spelidé och skapade också klart flest heta chanser. Lagets rutinerade skyttedrottning, Petra Divišová, var åter glödhet och skapade en hel del beymmer för ryskorna och gjorde första målet. Josée Nahi kvitterade snyggt för Zvezda som ändå fick med sig ett hyfsat resultat till returen hemma i Ryssland.

20:30 AGSM Verona (Italien)  –  FC Rosengård (Sverige) 1-3 
Jag har bara sett höjdpunkterna av mötet men Rosengård har i alla fall skapat sig ett mycket bra utgångsläge för returen i Malmö och ska förstås inte kunna tappa den ledningen. Marta utgick skadad, oklart hur allvarligt.


2 svar till “UWCL 2015/16: Åttondelsfinaler, match 1”

  1. På Michelle De Jonghs senaste instagrambild så har PSGs damers oficiella instagram kommenterat ”Good match”. Tidigt uppvaktande från deras sida?

    • Klokt av dem att försöka få till en positiv relation i alla fall, men hoppas att de Jongh väljer att stanna åtminstone ett år till i Damallsvenskan.