28 spelare till Bosön


Pia Sundhage har samlat 28 spelare till ett landslagsläger på Bosön den 23-28 november där det väntar träning, fystester och internmatch. Sex av spelarna saknar helt A-landskamper och det är Malin Reuterwall, Mia Carlsson, Magdalena Ericsson, Marija Banušić, Lina Hurtig och Josefin Johansson. Kul att både Josefin Johansson och Magdalena Ericsson för första gången finns med på A-landslagssamling då båda gjort mycket fina säsonger.

Saknas gör Jessica Samuelsson som ska spela i Australien under vintern. Jag hade gärna sett Marina Pettersson Engström eller Catrine Johansson få chansen istället men jag ska inte klaga denna gång då det överlag känns som att rätt namn har fått chansen.

Elin Landström ersätter Josefin Johansson som dessvärre ska resa till USA. Ytterligare en vänsterfotad ytterback ska alltså testas.

15/11: Även Kristin Hammarström, Marie Hammarström, Carola Söberg och Marija Banusic har nu lämnat återbud till landslagslägret på Bosön. Stéphanie Öhrström, Emilia Appelqvist och Petra Andersson, samtliga utan A-landskamper, ersätter. 

23/11: Ytterligare tre spelare, Josefine Öqvist, Charlotte Rohlin och Elin Rubensson, har lämnat återbud. Marina Pettersson Engström, Elin Magnusson och Emma Lundh ersätter. Ingen av dem har ännu gjort någon A-landskamp.

Målvakter
Kristin Hammarström, Kopparbergs/Göteborg FC
Hedvig Lindahl, Kristianstads DFF
Malin Reuterwall, Umeå IK
Carola Söberg, Tyresö FF
Stéphanie Öhrström, CF Verona

Backar
Mia Carlsson, Kristianstads DFF
Magdalena Ericsson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Amanda Ilestedt, LdB FC Malmö
Elin Landström, Umeå IK
Lina Nilsson, LdB FC Malmö
Marina Pettersson Engström, KIF Örebro
Charlotte Rohlin, Linköpings FC
Sara Thunebro, Tyresö FF

Mittfältare och forwards
Petra Andersson, AIK
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Kosovare Asllani, Paris Saint-Germain
Marija Banušić, Kristianstads DFF
Lisa Dahlkvist, Tyresö FF
Hanna Folkesson, Umeå IK
Antonia Göransson, Turbine Potsdam
Marie Hammarström, Kopparbergs/Göteborg FC
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Lina Hurtig, Umeå IK
Sofia Jakobsson, BV Cloppenburg
Josefin Johansson, Piteå IF
Emmelie Konradsson, Umeå IK
Emma Lundh, AIK
Elin Magnusson, KIF Örebro
Elin Rubensson, LdB FC Malmö
Lotta Schelin, Olympique Lyon
Olivia Schough, Kopparbergs/Göteborg FC
Caroline Seger, Tyresö FF
Therese Sjögran, LdB FC Malmö
Josefine Öqvist, Montpellier HSC


2 svar till “28 spelare till Bosön”

  1. Skitkul att Magda Ericsson får chansen att visa upp sig för landslagsledningen då vi verkligen behöver få fram alternativ på vänsterbacksplatsen och Magda har gjort en kanonsäsong.

    Blir ändå lite förvånad när jag ser att de flesta unga anfallstalangerna det ’talas om’ verkar fått chansen utom LFC:s Stina Blackstenius, ett litet förbiseende av landslagsledningen kan jag tycka.

  2. Martin – firma Sundhage & Persson har knappast missat Stina Blackstenius, inte efter hennes insatser i år. Det är nog ett medvetet bortval. Betänk att Stina är nyss fyllda 17 år och har debuterat i högsta serien. Jo, jag vet att det finns andra ”underbarn”, lovande tonåringar, som tidigare tagits ut till samlingar och träningsmatcher, men… LFC:s lagledning vill inte stressa på Stinas utveckling och förmodligen resonerar våra förbundskaptener på samma sätt. Vadstenatjejen är en verklig diamant, men en oslipad sådan och hon kan gå hur långt som helst om allt går som vi alla hoppas på – inte minst hon själv.