Adelina Engman till KGFC


Snabba finska anfallstalangen Adelina Engman flyttar från Åland United till Kopparbergs/Göteborg FC. Lite oväntat att hon hamnar just i Göteborg tycker jag men en spännande värvning som säkert kan utvecklas en hel del i klubben. 20-åriga Engman kom i år tvåa i grundseriens skytteliga i Finland med 17 mål på 18 matcher och debuterade i A-landslaget redan 2012.

Stefan Rehn tyckte tydligen (intervju i GP) att man behövde mer speed in i truppen. Det håller jag kanske inte riktigt med om när man redan har Manon Melis, Lieke Martens och Elin Rubensson att tillgå i offensiven. Personligen tycker jag snarare man borde ha letat efter en ersättare av samma typ som skadedrabbade Annica Sjölund, alltså någon som kan utmana med styrka och i luftrummet, för det saknar man ju nästan helt i dagsläget.

,

5 svar till “Adelina Engman till KGFC”

    • Tack, rätt ska vara rätt, min andra källa (där båda stod på 17 mål) var felaktig.

  1. Finska Bollforbundet ar ingen palitlig kalla 😉 Engman kan mycket val har varit en av de 2 finskor som erbjudits kontrakt av Mallbacken.
    ps. Vore roligt med lite insikt gallande transfers pa Island, i.o.m att det iaf ar en av de europeiska serier iaf jag har relativt dalig koll pa.

    • I mina ögon så har det inte hänt så jättemycket spännande på Island ännu förutom att tidigare KIF Örebro-spelaren Ólína Viðarsdóttir flyttat från Valur till Fylkir och det jag skrev för en tid sedan ( http://www.spelare12.com/?p=13850 ) om Hallbera Gisladóttir och Guðrún Karítas Sigurðardóttir.

  2. Engman nobbade alltsa Mallbacken och sa har aven den andra finskan gjort. Kalla: Varmlands Folkblad.