Ajax är på gång?


Regerande mästarna och serieledarna Twente åkte oväntat på en storförlust, 0-4, i kvällens match mot Ajax i BeNe-League. Oväntat eftersom storsatsande Ajax varit en stor besvikelse även den här säsongen och sedan laget bildades 2012 inte lyckats besegra Twente en enda gång på fem försök. Ajax visade upp det spel man har förväntat att laget ska kunna prestera med den trupp man har och storsegern var fullt rättvis. Man har ju sedan bildandet värvat en rad landslagsspelare, men tidigare inte lyckats få ut potentialen på plan.

Ajax har den här säsongen haft oerhört svårt att vinna matcher och har redan fem oavgjorda på de nio matcher man spelat och ligger först på sjunde plats med 14 poäng. Stort bollinnehav men få skapade målchanser har istället präglat lagets spel. Även om det är tidigt på säsongen (28 omgångar ska spelas total) så var segern mycket viktig  för Ajax för att hålla hoppet om att nå Champions League vid liv och fortsätter man med det här spelet så finns den möjligheten . I nästa omgång väntar en ny viktig match mot PSV/FC Eindhoven.

Det var Twentes första förlust för säsongen och man tappade serieledningen till belgiska Standard Liège som nu har bättre målskillnad. Båda lagen ligger på 20 poäng precis som trean PSV/FC Eindhoven. Fyran Heerenveen (18 poäng) med årets skyttedrottning Vivianne Miedema börjar tappa nu när man fått möta tuffare motstånd och kommer säkerligen inte ha med den absoluta toppen att göra. Årets positiva belgiska överraskning OH Leuven ligger femma på samma poäng.


Ett svar till “Ajax är på gång?”

  1. Ajax ar inte ett topplag. De vann matchen da Twente hade en spelare utvisad genast i inledningen av matchen. Straff 0-1 och 10 mot 11.

    Ocksa Heereveens tva raka forluster har en bakomliggande orsak: Deras toppmalvakt var avstangd.