Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Damallsvenskan, omg. 21

2015-10-10 14:00 Mallbackens IF Sunne – Hammarby IF  2-3
(23’ Zoe Ness  48’ Maruschka Waldus  – 4’ Olga Ekblom, 58’ Ekblom, 71’ Markstedt)
En mycket jämn och svängig drabbning där oavgjort kanske hade kännts mer rättvist men som slutade med seger för Hammarby. Det bjöds på mycket kamp och väldigt lite skönspel  och lagen ägde olika delar av matchen. Lagen står nu på samma poäng och Mallbacken är över strecket med bara ett måls marginal. Allt avgörs i sista omgången där Malbacken möter Umeå borta och Hammarby möter Piteå hemma.
Se målen nedan:

2015-10-11 14:00 Piteå IF – Kristianstads DFF  4-0
(45’ Hanna Pettersson , 50’ Nina Jakobsson, 57’ Pettersson, 67’ Emilia Appelqvist) 
Ny imponerande lagseger för Piteå som sakta men säkert jobbade ner Kristianstad och till slut kunde ta en ganska säker seger.
Matchens 3 främsta 
1.Hanna Pettersson (Piteå) – Tvåmålskytt och sprang som vanligt på alla bollar och var nära ytterligare mål.
2. Josefin Johansson (Piteå) – Missade ett gyllene läge att ge laget ledningen men revancherade sig strax därefter när hon spelade fram till ledningsmålet. Som vanligt stort jobb defensivt som offensivt. Mindre kul för Piteå att hon är avstängd i sista matchen efter tredje gula kortet.
3. June Pedersen (Piteå) – Två nya assist av Pedersen som åter stod för en stabil försvarsinsats. Hela backlinjen i Piteå gör det för övrigt bra inte minst Elin Bergkvist som felfri ersättare för avstängda Emelie Lövgren.

2015-10-11 14:00 Vittsjö GIK – Umeå IK  3-0
(36’ Anna Hjälmkvist, 50’ Therese Björck, 65’ Jane Ross)
Umeå kom till Vittsjö utan nio skadade spelare och inledde piggt men räckte ändå till slut inte till mot hemmalaget som tog en stabil seger. Vittsjö borde nog dock ha åkt på en frilägesutvisning i andra halvlek när Shelina Zadorsky rev ner Rita Chikwelu.

2015-10-11 15:00 AIK – FC Rosengård  0-5
(13’ Josée Bélanger, 17’ Natasa Andonova, 19’ Andonova, 64’ Malin Gunnarsson, 70’ Gunnarsson)
Kassaskåpssäker seger för Rosengård som som väntat var ett par nummer för stort för AIK.

2015-10-11 15:00 Kopparbergs/Göteborg FC – KIF Örebro  2-4
(6’ Daniëlle van de Donk, 76’ van de Donk  – 9’ Adelisa Grabus, 28’ Ogonna Chukwudi, 62’ Chukwudi, 89’ Michelle de Jongh)
KIF Örebro gör säsongens bästa bortamatch och det vore ju kul om man kunde komma i riktigt bra form nu till Champions League-matcherna som väntar. Göteborg bjöd åter på svagt försvars- och målvaktsspel och kan vara glada att man inte straffades hårdare för Örebro kunde och borde nog ha satt ytterligare ett par mål.
Matchens 5 främsta
1. Michelle de Jongh (KIF Örebro) – Stormatch av de Jongh som åter gott och väl höll landslagsklass. Stark defensivt och glänste i offensiven med fint passningsspel. Målskytt och hade dessutom ytterligare en boll som såg ut att vara över mållinjen men det ansåg inte domaren.
2. Ogonna Chukwudi (KIF Örebro) – Chukwudis fina målform håller i sig och hon borde nog ha satt ytterligare en boll i mål.
3. Julia Spetsmark (KIF Örebro) – Har varit i fin form hela hösten och oroade även idag på sin högerkant och hade flera fina inspel vilket gav två assist.
4. Daniëlle van de Donk (K/Göteborg FC) – Klart bäst i Göteborg var tvåmålsskytten van de Donk. Som bäst när hon får inrikta sig på det offensiva spelet.
5. Marina Pettersson Engström (KIF Örebro) – Har varit ovanligt ojämn den senaste tiden men stod idag för en stark insats med många uppoffrande brytningar

2015-10-11 18:15 Linköpings FC – Eskilstuna United  0-0
Se separat inlägg

2var till Damallsvenskan, omg. 21