Duellen fortsätter i Norge


LSK Kvinner och Stabæk vann idag sina matcher i den 20:e av 22 omgångar av Toppserien och duellen om guldet mellan de båda lagen fortsätter. Stabæk bortabesegrade serietrean Kolbotn med klara 5-1.

LSK mötte Vålerenga på hemmaplan och vann rättvist med 2-1 i en svängig och underhållande match. Mimmi Löfwenius gjorde en stark insats för LSK och stod för assisten till 1-0 som Isabell Herlovsen satte. Emelie Erlandsson ville inte vara sämre och svarade i svenskduellen med en nickskarv som som Camilla Christensen skickade in till 1-1. Löfwenius borde nog också själv ha gjort något mål i matchen för chanser till det saknades inte men hon var dock inblandad även i segermålet 2-1 som Lene Mykjåland satte.

Med två omgångar kvar toppar LSK tabellen två poäng före Stabæk. Lagen möts i LSK-hallen i sista omgången i vad som troligtvis blir en ren guldfinal. Båda har dock ganska tufft motstånd i nästa omgång där LSK möter Kolbotn borta och  Stabæk möter svensklaget Avaldsnes hemma.

,

3 svar till “Duellen fortsätter i Norge”

  1. Og publikumsrekord for toppserien med over 1500 stk. Samt at mektige Kanarifansen kom med over 100 stk og trykte bra på tribunen.

    • Kul att det blev publikrekord. Stämningen och klackar som denna skulle jag gärna se mer av i Damallsvenskan.