Landström till Göteborg och Enganamouit till Malmö?


Kopparbergs/Göteborg FC har gjort klart med sitt första nyförvärv för 2016 och det handlar om Umeås vänsterback Elin Landström. 23-åringen har varit given i lagets startelva de senaste åren och var även med i Pia Sundhages senaste landslagstrupp. Vänsterfotade vänsterbackar är ju en bristvara i svensk fotboll och något Göteborg saknat under flera år. Landström gör sällan en dålig match men jag skulle kanske gärna se att hon dominerar lite oftare i matcherna för att känna hon håller riktig landslagsklass men förhoppningsvis kan hon ta det sista klivet i Göteborg. Kontraktet är på två år.  Läs mer på klubbens hemsida.

Dagens hetaste transfer-rykte är annars att Eskilstuna måldrottning Gaelle Enganamouit ska vara mycket nära en flytt till FC Rosengård. Läs mer i Expressen.

Under dagen kom också beskedet att Eskilstunas tränare Viktor Eriksson lämnar sin post efter säsongen. Läs även om det i Expressen eller på klubbens hemsida.

, ,

4 svar till “Landström till Göteborg och Enganamouit till Malmö?”

 1. Risken är att Umeå tappar många av sina bästa. T ex Hurtig lär väl knappast stanna

 2. Kan inte Rosengård vinna på plan så får de väl värva sönder konkurrenterna istället. Känns för övrigt väldigt taktiskt av Rosengård att läcka detta just inför avgörandet av serien. För mig som LFC-supporter känns det dock alldeles utmärkt om Eskilstuna kan bli lite störda av detta tillkännagivande så att vi kan få en direkt avgörande match nere i Malmö. Att få slå Rosengård och sno SM-guldet i deras hemmaborg vore en oförglömlig upplevelse och en perfekt avslutning för Drottningen på hennes långa karriär.

  Kanonvärvning av Göteborg och en bra början på en förmodligen bättre sammansatt trupp än årets galleri av individualister.

 3. Tror inte Hurtig är lika het längre. En fortsatt dålig högerfot efter operation i vintras och nu en stressfraktur i vänsterfot..! Inte bra! Hoppas verkligen att Umeåtalangen får hjälp att komma tillbaka och få två friska fötter att spela med.
  LFC-Martin: Håller med om att det är trist att Gaelle lämnar United för FCR. Tror nog att hon ville stanna ett år till…men det är agenten Maksimov som bestämmer! Money Talks!
  Även inom damfotbollen. Man kan ju fråga sig om det är Malmö Kommun (950.000 kr i nytt CL-bidrag) som betalar klubbens grymma löner, överlägset högst i Sverige.
  Synar man FCR-truppen är det inte många som blivit särskilt mycket bättre sedan de kom till klubben. Berglund, Marta, Röddik Hansen, Belanger, Asante, Längerth, Van de Ven ligger på samma nivå, eller t o m lite sämre.

 4. Malmö Kommun är knappast den enda som stöder klubbar. Stöden kan ju ha olika utformning, t ex billig planhyra etc. Knappast står det Eskilstuna på deras ryggar utan att de får något för det. Om de eller Linköping kvalificerar sig för CL så lär det säkert synas på kontot också. Jag tycker inte det spelar någon roll om det är ett stort företag eller kommunen som sponsrar laget. Det är faktiskt upp till klubbarna att finansiera sin verksamhet hur de vill, så länge det är lagligt. Huvudsaken är att vi inte får ett nytt Tyresö.